Zdravo telo

Više od UV zaštite! Unapređena Eucerin linija za zaštitu od sunca

Želite da opušteno tokom sunčanih dana boravite na plaži, uživate u bašti gradskog kafea, igrate se s decom ili bavite sportom. Ali, ne želite da ugrozite zdravlje i lepotu svoje kože, jer znate da sunčevo zračenje može izazvati razne negativne posledice, poput hiperpigmentacije i prevremenog starenja, ali i ozbiljnijih oštećenja.
Kako pomiriti te dve želje?
Odgovor je veoma jednostavan – izbegavanjem direktnog izlaganja suncu u periodima dana kada je UV zračenje najintezivnije i redovnom upotrebom adekvatne i pouzdane zaštite.

Eucerin zastita od sunca

U korak sa naukom u cilju pouzdane zaštite
Zahvaljujući modernoj tehnologiji podaci o visini UV zračenja dostupni su u svakom trenutku. Ono što je uz to potrebno da znate je da direktno izlaganje suncu apsolutno treba izbegavati kada je UV zračenje veće od 8.
Neželjeni efekti sunca, ipak, prete zdravlju i lepoti vaše kože i u ostalim periodima dana. Za to su odgovorni UVA i UVB zraci, a prema novijim naučnim saznanjima i vidljiva svetlost visoke energije. Ova svetlost u sunčevom spektru, vidljiva ljudskom oku, takođe dovodi do formiranja slobodnih radikala u koži, posledičnog oštećenja ćelija i prevremenog starenja kože.
U korak sa novim naučnim saznanjima o dejstvu sunca na kožu sa ciljem da pruži pozdanu zaštitu od svih neželjenih efekata sunca, unapređena formulacija Eucerin® linije za zaštitu od sunca, kombinuje visoko efikasne UVA i UVB filtere i biološku zaštitu kože, to jest antioksidativnu zaštitu i obnovu DNK ukoliko dođe do oštećenja.

Visoka efikasnost
Pozdanost zaštite koju pruža Eucerin® linija za zaštitu od sunca zasnovane je na spektralnoj tehnologiji koja kombinuje UV zaštitu i biološku zaštitu kože.
Zaštitu od UVA i UVB zračenja obezbeđuju filteri širokog spektra koji blokiraju i UVA i UVB zrake i pružaju visoku, SPF30 i SPF50, ili vrlo visoku SPF50+ zaštitu od štetnog delovanja UV zračenja.
Biološku zaštitu ćelija kože u formulaciji Eucerin® preparata za zaštitu od sunca, sa druge strane, pružaju aktivni sastojci među kojima su:
⦁ Likokalkon A, koji štiti ćelije kože od ošte
⦁ enja izazvanih slobodnim radikalima. Ovaj snažni oksidans, ina
⦁ e, sadrže svi preparati Eucerin® linije za zaštitu od sunca.
⦁ Gliciretinska kiselina, koja podržava prirodne zaštitne mehanizme obnavljanja DNK, prisutna je u formulaciji Eucerin® preparata za zaštitu od sunca kože lica i preparatima namenjenim zaštiti od sunca za decu.
⦁ AGR kompleks, takođe mo
⦁ ni antioksidans koji ja
⦁ a odbrambenu sposobnost kože, a sadržan je u formulaciji Eucerin® preparata za zaštitu od sunca namenjenih osobama koje imaju alergije na sunce.

Indivuadualna prilagođenost
Pored pouzdane zaštite od trenutnih i dugotrajnih oštećenja izazvanih sunčevim zračenjem, Eucerin®preparati za zaštitu od sunca sadrže i sastojke koji neguju kožu i prilagođeni su njenim individualnim potrebama. Zahvaljujući tome, upotreba ovih preparata je ugodnija, a time i redovnija. Eucerin zastita od sunca za lice i telo

⦁ Ukoliko vaša koža sklona aknama, odgovaraće vam preparati koji imaju laganu teksturu i sadrže sebum regulatornu tehnologiju poput Eucerin®gel-krema za zaštitu masne kože lica od sunca SPF 30 ili 50+.
⦁ Masnom tipu kože tela, ali i svima onima koji se intezivno bave sportom i provode mnogo vremena aktivni napolju, odgovaraće Eucerin® Transparentni sprej za zaštitu od sunca SPF 30 ili 50, koji se veoma brzo upija i ne ostavlja masne tragove na koži.
⦁ Osobama čija koža je normalna ili suva odgovaraće Eucerin® Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 ili 50+. Ovaj preparat za zaštitu od sunca odgovara i osobama sa atopijskim dermatitisom.
⦁ Ako želite da preparat za zaštitu kože lica istovremeno pruža i zaštitu od prevremenog starenja kože izazvanog sunčevim zračenjem i umanjuje znakove starenja, odlučite se za Eucerin® Antiage Fluid za zaštitu od sunca SPF 30 ili 50.
⦁ Ukoliko vam je važno vaša koža bude zaštićena, a izgleda ujednačeno, izaberite Eucerin® Toniranu kremu za zaštitu od sunca SPF 30 ili 50+, svetlije ili tamnije nijanse u zavisnosti od tona koji odgovara vašem tenu

Eucerin zastita od sunca za decu

Roditelji će, sasvim sigurno, kao veoma praktično prepoznati novo džepno pakovanje Eucerin® Fluida za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF50+. Novo pakovanje od 50 ml ne zauzima mnogo prostora u inače punoj roditeljskoj torbi, i zato uvek može biti pri ruci, i na plaži i u gradu.
INFO PLUS:
Eucerin® preparati za zaštitu od sunca sadrže formulu za zaštitu od mrlja koja smanjuje njihov intenzitet nakon pranja, ali ne umanjuje pouzdanost zaštite od sunca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *