Ideje za decu

Happy Kids – RAZVIJAMO NAVIKU DA SE JEDE U DRUŠTVU JER TAKO SE UČI

logo-happy-kids

Jedna od najvećih svakodnevnih briga roditelja je šta njihov mali naslednik treba da unese u okviru redovne ishrane koja podrazumeva kako tri glavna obroka tako i užine.

Predškolska ustanova „HAPPY KIDS” je taj, najveći problem za roditelje, rešila gastronomskom strategijom koja podrazumeva pažljivo planiranje dnevnog, nedeljnog i mesečnog menija u skladu sa novim Pravilnikom o bližim uslovima i načinu ostvarivanja ishrane dece u predškolskoj ustanovi.

Tokom boravka u vrtiću, hepijevci otkrivaju raznovrsnost obroka, uživaju u kvalitetno pripremljenom jelu zajedno sa svojim vršnjacima. Ritual obedovanja je prilika da deca od malena prihvate ideju da je važno kako i šta jedeš, ali i da jedeš da bi živeo lepše i zdravije.

Iskustva roditelja čija su deca bila korisnici vrtića HAPPY KIDS, govore da je razlika u odnosu na druge ogromna. Njihova deca znaju da se ponašaju za stolom, ne samo kod kuće, već i u restoranima, na porodičnim proslavama i slično. Uz zdravu i izbalansiranu ishranu, dete svakodnevno uči i pravila ponašanja i usvaja lepe manire tokom obroka.  Uz razvijanje svesti o značaju kvalitetne ishrane, prevenira se problem gojaznosti i nezdravog životnog stila. Poseban pečat pričama iz dečje trpezarije vrtića HAPPY KIDS daju vaspitači koji se trude da svako dete dobije individualizovan tretman pri hranjenju pri čemu unošenje hrane postaje zanimljiva aktivnost koju mališani iščekuju i kojoj se raduju.

piramida-zdrave-ishrane-e1427070832476

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *