Beauty

Održan prvi Free from acne day

La Roche-Posay, brend posvećen dermatologiji, organizovao je prvi put u Srbiji Free From Acne Day koji je podrazumevao besplatne dermatološke preglede sa ciljem da se ukaže na važnosti ekspertske brige o zdravlju kože, ali i ključnu ulogu stručnjaka iz oblasti dermatologije u procesu nege. U saradnji sa respektabilnim zdravstvenim ustanovama i stručnjacima, u samo jednom danu obavljeno je 150 pregleda, i to u četiri grada – Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Imajući u vidu i liste čekanja, organizatori su najavili dodatne aktivnosti u narednom periodu.
Free From Spot Starter Kit_promocija u apotekamaPrisutnima su obezbeđeni pregledi za identifikovanje dijagnoze kože, a imali su priliku da razgovaraju sa dermatolozima o sadašnjim tegobama, prethodnim kožnim i drugim bolestima od značaja, kao i da dobiju konkretne savete i preporuku za dalje lečenje.

Free From Acne Day_fotografija 3

Koliko je pregled stručnjaka značajan da bi se ustanovilo da li su akne rezultat trenutnog tinejdžerskog doba ili su deo hronične bolesti koju je potrebno ozbiljnije lečiti, naglasila je i dr spec.dermatovenerologije Milica Marković iz Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti.

Free From Acne Day_fotografija 2

Prema najnovijim kriterijumima dermatologa, akne su hronična bolest. To je stanje kože koje jednom kada počne traje i po nekoliko godina, a u nekim slučajevima i nekoliko desetina godina. Prema tome, pravilan pristup aknama i lečenju problematične kože, od vitalnog je značaja za konačno izlečenje bez posledica. Akne će svakako u jednom trenutku da prođu, ali da li će osobe imati ožiljke, fleke ili druge posledice, i u kojoj meri će to ugrožavati kvalitet njegovog ili njenog života je od velikog značaja“, istakla je ovom prilikom dr Marković.

Free From Acne Day_fotografija 4

La Roche-Posay već decenijama usko sarađuje sa dermatolozima i radi u službi boljeg života osetljive kože. EFFACLAR DUO (+) nega protiv nepravilnosti i nastalih fleka na koži, dala je dokazane rezultate na 13.000 osoba, kao i vidljivu efikasnost već nakon 12 sati*. U ovlašćenim apotekama, kupovinom EFFACLAR DUO (+) nege, kupac na poklon dobija Effaclar gel 50ml i Serozinc tonik 50ml. Dodatne informacije o aktuelnoj promociji potražite na laroche-posay.rs.

Free From Acne Day_fotografija 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *