Gde ići? Umetnost

,,Pasivno pušenje” 50.put u Zvezdara teatru!

Predstava ,,Pasivno pušenje” po teksu Nebojše Romčevića u režiji Egona Savina 18. decembra proslavlja jubilej, 50. izvođenje! Premijerno je odigrana u oktobru 2016. godine. Glumačku ekipu predstave čine Aleksandar Đurica, Radoslav Milenković, Mladen Andrejević i Marko Baćović.

Radnja predstave prati profesora francuskog jezika, Radišu, koji je zadržan na pariskom aerodromu zbog sumnje da je terorista.

DSC08130

,,Priča o tome šta se događa Srbinu kad pokuša da prenese sarmu preko granice, a ta granica je u Francuskoj. Jedna pošiljka ćerki u Pariz pretvara se u skandal. Ovaj komad je nadrealna komedija vrlo bliska drami, o strahu, paranoji, korupciji. Ta priča je samo na prvi pogled komedija, a iza sebe nosi jednu veliku zapitanost o slobodi’’, rekao je Dušan Kovačević o ovoj predstavi.

Pisac predstave Nebojša Romčević objašnjava temu ove komedije.

,,Komad je zapravo pokušaj Srbina da odgovori na ono što se od njega očekuje. On pokušava da bude politički korektan, pa da bude postmoderan, da bude terorista ako je to potrebno, samo recite sta želite. Međutim oni tamo ne mogu da se dogovore. Sve pa čak i terorizam može biti tema komedije, a naročito reakcije jedne tako složene zajednice kakva je Evropska Unija”, rekao je Romčević.

DSC08201

Prostor u kome se predstava odvija dočarala je Vesna Popović koja je dobila nagradu za scenografiju na 46. Danima komedije u Jagodini.

Čestitamo ekipi predstave na jubileju!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *