Ljudi od ideja

Studenti kreativci Univerziteta u Beogradu dobijaju svoje mesto na Ekonomskom fakultetu

Studenti uz pomoć najmodernije tehnologije prave prototipe svojih proizvoda

 Na Ekonomskom fakultetu počeo je sa radom Kreativni centar Beogradskog Univerziteta gde će svi zainteresovani studenti imati mogućnost da svoje ideje sprovedu u delo zahvaljujući najmodernijim tehnološkim rešenjima. Tako će, uz pomoć 3D štampača, jednog od uređaja u Centru, studenti moći da naprave prve prototipe svojih proizvoda.

Kreativni centar_EKOF_4

“Drago nam je da smo domaćini Kreativnom centru Univerziteta u Beogradu koji će biti mesto okupljanja za sve studente sa dobrim idejama. Ovaj centar pokrenut je sa vizijom da podstakne kreativnost i preduzetnički duh u akademskoj populaciji, da promoviše inovativne načine učenja i studiranja, podržane i olakšane modernim tehnologijama”, izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta, profesor Branislav Boričić.

Kreativni centar_EKOF_3

Ovaj centar za razvoj kreativnosti i inovacija, nastao uz podršku evropskog projekta Erasmus +, specifičan je po uređajima i najnovijoj tehnologiji kojom je opremljen. Pored 3D štampača, tu su 3D olovka, 3D skener, WACOM graficki tablet, oprema za virtuelnu realnost.

Svi studenti i profesori Unverziteta u Beogradu moći će da koriste Centar za usavršavanje i razvoj sopstvenih ideja potpuno besplatno, a prijavljivanje za termine biće uskoro omogućeno na sajtu Ekonomskog fakulteta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *