Egzotična putovanja

Osetite ukus leta u sred zime

Ovde godišnja doba ne postoje. Ovde je toplo, vruće i stvarno vruće. Krajem novembra, uragani odlaze a lepi dani sa zimom dolaze. Zato su blistave plaže, topao pesak i suncem okupan dan dovoljan razlog da u zimske dane uplovite baš u Majami. Pored Art Basel-a, prave umetničke senzacije, Majami pruža neverovatne festivale koji će dodatno zagrejati zimske dane.

Art Deco Weekend — festival koji slavi prekrasne zgrade iz 20-ih, 30-ih i 40-ih godina XX veka, koje predstavljaju deo najveće svetske Art Deco baštine. Ovaj događaj Vam pruža priliku da uživate u filmskim projekcijama na pesku, retro modnoj reviji, umetničkim izložbama i u još 80 drugih fantastičnih događaja.

Napomena: Festival Art Deco Weekend se održava od 18. do 20. januara 2019. godine.

Život u boji — festival koji će zimske dane dodatno obojiti, oživeti i razveseliti. Poznati DJ-evi, zapanjujući vatromet i pljusak neonske boje je sve što Vam treba za nezaboravan provod. Dođite i obojte se svim bojama sveta.

Napomena: Festival Life in Color Miami se održava 19. januara 2019. godine.

Međunarodni festival čokolade — ubedljivo najukusniji festival na svetu. Tokom tri dana, imaćete priliku da saznate nešto više o čudesnoj čokoladi, da kupite „hranu bogova“ (Theobroma cacao/kakao drvo) i naravno, da uživate u različitim ukusima ove čudesne poslastice. I čik neka neko kaže da ne voli čokoladu.

Napomena: International Chocolate Festival se održava od 25. do 27. januara 2019. godine.

South Beach festival vina i hrane — petodnevni događaj koji okuplja najpoznatije proizvođače vina i alkoholnih pića, čuvene kuvare i sve gurmane. Festival koji će zagolicati sva Vaša čula. Dođite praznih ruku i praznog stomaka i nema šta da brinete —jer je u vinu spas.

Napomena: South Beach Wine and Food Festival se održava od 20. do 24. februara godine.

Calle Ocho Festival — najveći ulični festival u Majamiju i najveći španski festival u državi. Na ovom festivalu se svake godine okupi više od milion ljudi kako bi proslavili latinsku kulturu. Ovde Vas čeka energična atmosfera začinjena raznim ukusima, zvucimai dobrom zabavom. Zaplešite uz latino ritam.

Napomena: Calle Ocho Festival se održava 10. marta 2019. godine.

Tekst: Ana Stambolić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *