Beauty Biznis & Finansije

ŽELJA DA UGODI SUPRUZI DOVELA JE DO REVOLUCIJE U NEZI LEPOTE

IRITACIJA KOJA JE DOVELA DO INOVACIJE

Iskustvo je pokazalo da je alternativa u nezi lica bila potrebna – na svetskom nivou. 

„Moja supruga Ivana je oduvek obraćala pažnju na negu kože lica. Poklonio sam joj četkicu za lice jednog poznatog svetskog brenda, ali se posle nekoliko nedelja ispostavilo da joj je stanje kože bilo gore od tog ’najboljeg proizvoda’. Kada sam malo bolje pogledao, nije mi bilo jasno kako je to i moglo da bude bolje od umivanja prstima, jer su pitanju najlonske dlačice na zamenjivim glavama četkice, na kojima se zadržavaju bakterije. Uz to, takav proizvod je bio i previše agresivan. Na naše veliko iznenađenje, nežnija i više higijenska alternativna nije postojala. Na kraju su ta frustracija, naši dugi razgovori i njeni utisci doveli do dizajna LUNA uređaja i osnivanja brenda FOREO“, rekao je Sedić, koji je plasirao više od 200 međunarodnih patenata. Rezultat? Uvođenje transdermalnih sončinih pulsacija umesto oštrih rotirajućih četkica, u kombinaciji sa medicinskim silikonom kao glavnim materijalom proizvoda. Sedićevo inženjersko razmišljanje postavilo je temelje najprodavanije FOREO LUNA četkica za lice, što je spojilo industriju lepote i tehnologiju. LUNA proizvodi su postavili novi strandard kada je u pitanju pristupačnost, jer su skupi profesionalni kozmetički tretmani bili privilegija manjine. Sedićeva zamisao je bilo upravo to – da se svima omogući nega lica „visoke klase“ i nivo spa tretmana u komforu sopstvenog doma.

Filip Sedić

ISSA JE NASTALA NA VISU

Još jedan porodični trenutak naterao je Sedića da razvije sledeću inovaciju, i to najveću u oralnoj higijeni u poslednjih 60 godina.

Dok je provodio odmor na Visu, jednom od najlepših hrvatskih ostrva, Sedić je primetio da njegove ćerkice izbegavaju pranje zuba. Svom timu je postavio zadatak da osmisle silikonsku četkicu, koja će biti efikasna, ali i zabavna. Već 2014. godine, predstavljena je ISSA, sa soničnim pulsacijama i dopadljivim dizajnom. Inspirisan mestom na kom je ideja o ovoj četkici nastala, Sedić joj je dao ime je upravo po drevnom nazivu ostrva na Jadranskom moru. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *