Umetnost

Dodatna izvođenja predstave haškog Korzo teatra na Festivalu igre

Zbog velikog interesovanja publike za predstavu Korzo teatra iz Haga u okviru 16. Beogradskog festivala igre, organizatori su odlučili da dodaju treći termin izvođenja. Reč je o komadu “Ne govori samnom dok spavam…” autorke  Dunje Jocić, ovogodišnje laureatkinje nagrade Vip poziva.  Komad će se igrati 31. marta u 18h i 21h, ali i 30. marta u 21h, na maloj sceni Ateljea 212. Ulaznice su od danas u prodaji za treći termin izvođenja, na sajtu Festivala i na blagajni Ateljea 212.   

Svetlost prohujalih sati i minulih dana kreće se preko malih zidova, duž ogledala, plastičnog cveća i šoljica za čaj, u kući gde muškarac i dalje živi zajedno sa svojom majkom i njihovom mačkom. Iako vreme spolja prolazi, unutra se čini da ga vakum sinhronizovanog šizofreničnog odnosa zaustavlja. Ponavljanje svakodnevnih šablona stvara tlo za uzajamne provokacije i dovodi ih do ivice razuma. Stojeći na otiscima stopala koji vode od snova do stvarnosti, oboje se pitaju, mogu li jedno bez drugog? Komad se oslanja na odnose Endija Vorhola i Džulije Vorhole, i od svoje premijere uživa veliku pažnju publike i kritike.     

Koreografkinja Dunja Jocić je rođena u Beogradu, 1978. godine, i odrastala u porodici filmskih stvaralaca. Bila je vice šampionka ritmičke gimnastike i deo jugoslovenskog olimpijskog tima. Diplomirala je u Baletskoj školi Lujo Davičo 1998. godine i nastavila studije na Roterdamskoj akademiji za igru. Od tada živi i radi u Holandiji. Nakon sticanja diplome u Roterdamu, 2002. godine, igrala je u produkcijama važnih koreografa i bila angažovana u trupama Klub Gaj i Roni i Emio Greko/Piter Šolten (Holandija), kao i trupi Ballet du Nord (Francuska). Posle završene igračke karijere, počinje da se bavi koreografijom i filmom, nižući uspehe i nagrade u Holandiji i inostranstvu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *