Književnost

Održano osmomartovsko žensko veče sa Mirjanom Bobić Mojsilović

Brojne dame su izabrale da 8. mart provedu u društvu Mirjane Bobić Mojsilović na ženskoj večeri koju je Laguna organizovala u Delfi Caféu u SKC-u. Pričalo se o knjigama, smejalo se, slavilo, recitovala se poezija.

„Knjiga je sto posto najbolji i najkreativniji način da popravimo vlastite živote, bilo da li ih samo čitamo ili ih pišemo. Reći ću vam da su svi ljudi koji mnogo čitaju potencijalni pisci, bez obzira na to da li će pisanje materijalizovati u nekom tekstu ili će ga samo živeti“, rekla je Mirjana i podsetila nas da nikada nije uludo voleti knjige.

Sa okupljenim damama podelila je i recept za sreću jedne stogodišnjakinje: „Svakog jutra naštesrca popij jednu rakijicu, svake večeri popij jednu čaša vina, al’ sa guštom, kad god možeš sve obrni na smeh, ne boj se rada – nije rad ubio čovjeka no je briga satrla čeljade, nikad ne gledaj šta nemaš nego šta imaš.“

Govorila je i o važnosti poezije. „Doskoro nisam ni bila svesna da poezija igra veoma važnu ulogu u mojim knjigama i u pozorišnim komadima. Kad ne znaju da kažu nešto važno, moji junaci vrlo često posegnu za poezijom. Uvek sam smatrala da je poezija vrhunska umetnost, jer pesnik ponekad u jednoj jedinoj strofi može da kaže ono za šta je proznom piscu potrebno oko dve stotine strana“, rekla je Mirjana Bobić Mojsilović, a potom premijerno izrecitovala svoju pesmu „Sjaj u travi“.

Nakon toga potpisivala je knjige mnogobrojnim obožavateljkama, koje su strpljivo čekale u redu sa primercima omiljenih romana poznate autorke.

Uživanje je upotpunjeno zahvaljujući Nescafeu i Mionetto proseku, a dame smo obradovali i Eveline kozmetikom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *