Muzika

Koncert: ZONA B

Petak, 19. april 2019. u 21:00 // Dom omladine Beograda, Amerikana

Zona B, jedan od najdugovečnijih domaćih sastava, ne posustaje sa inspiracijom i za 19. april priprema koncertnu promociju novog albuma! Vatreni bluz veterani vraćaju se tamo gde je sve počelo – u Dom omladine Beograda, u kojem je domaća bluz scena jednom davno našla svoju prvu kuću!

Ulaznice su u pretprodaji preko Ticket Vision mreže, po ceni od 500 RSD.

Zona B je po svemu nesvakišanja grupa na ovim prostorima, kad je u pitanju bluz scena – od sobnih početaka i druženje ljubitelja ovog zvuka, do jednog od najoriginalnijih autorskih sastava ovog tipa kod nas. Kroz bend je prošlo više eminentnih muzičara, da bi  se postava ustalila u sastavu: Petar Zarija – vokal, Dušan Duda Bezuha – gitara, Petar “Pera Joe” Miladinović – usna harmonika, Zdenko Kolar – bas, Dušan Ristić – bubnjevi i Zoran Žikić – udaraljke. Nastupali su na mnogim bluz festivalima širom regiona i sarađivali sa eminentnim muzičarima, kao što su Buddy Guy, Mike Sponza, Keith Dunn, te Ivan Aleksijević, Vasil Hadžimanov, Maks Kočetov i mnogi drugi iz zemlje i regiona. Bend je vrlo aktivan u klupskim nastupima, kao i saradnji sa ostalim bluz grupama sa ovih prostora.

Prošla godina prošla je uz izuzetnu koncertnu aktivnost u našoj i okolnim zemljama – tako ih susrećemo na 34. Jazz Festivalu u Valjevu, Jazz festivalu u Kragujevcu, Blues & Jazz Festivalu “Art Avlija” u Bavaništu, Blues & Rock Festivalu u Mostaru, Jazz Festivalu “Nišville” u Nišu, “Beer fest” u Beogradu i Jazz Festivalu u Petrovcu na moru itd.

U ovoj godini “Zona B” objaviće novi studijski album, koji će biti promovisan na koncertu u Domu omladine Beograda, tamo gde je sve počelo!

U ovoj godini “Zona B” objaviće novi studijski album, koji će biti promovisan na koncertu u Domu omladine Beograda, tamo gde je sve počelo!

https://youtu.be/MJvjSSPDUg 

https://youtu.be/X49_lvfu4T4

https://youtu.be/ZHQBxzvJ0FQhttps://youtu.be/zMbd4WKMijw
https://www.facebook.com/events/2076083099094466/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *