Zdravo telo

#Čekiraj se na Svetski dan zdravlja!

Svako od nas dodirne telefon 3000 puta dnevno, kaže statistika koja važi za prosečnog korisnika smart telefona. Na Svetski dan zdravlja, u okviru Avon akcije za borbu protiv raka dojke, ponovo je pokrenuta aplikacija #čekiraj, sa ciljem podsećanja javnosti da su dovoljna samo tri dodira telefona da se nauče osnovni pokreti za samopregled grudi.

#Čekiraj vas vodi kroz tri jednostavna koraka kojima se simuliraju osnovni pokreti za samopregled grudi. Nakon pravilno pređenih koraka moguće je pogledati i video sa detaljnim instrukcijama. Na taj način, za svega jedan minut, korisnici mogu naučiti da obavljaju pregled koji je jednostavan metod provere i vrlo bitan korak u ranom otkrivanju najčešćeg malignog oboljenja kod žena, koje je izlečivo u preko 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vreme.

Značaj Avon aplikacije #Čekiraj za podizanje svesti žena širom Srbije o važnosti i jednostavnosti samopregleda dojke prepoznao je i mobilni operater Vip mobile, koji je još jednom odlučio da svoju mrežu iskoristi za neku drugu priču.

Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj saradnji, na Svetski dan zdravlja, na preko milion adresa Vip korisnika poslata je poruka sa aplikacijom koja samopregled dojki približava svim ženama, podstičući ih i ohrabrujući da ga redovno obavljaju i pozivajući muške korisnike da podele informaciju sa njima dragim osobama.

Čekirajte i vi, posetite www.chekiraj.rs na svom mobilnom telefonu.

Ne čekaj, #Čekiraj!

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji

Avon akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji pokrenuta je 2004. i od tada do danas, Avon Srbija je prikupila i donirala više od pola miliona dolara (500.000$) da obezbedi najsavremeniju opremu za ranu dijagnostiku kao i da  podrži programe koji podižu svest i pružaju neophodnu obuku ženama u borbi protiv ove bolesti. Avon sredstva prikuplja prodajom posebnih proizvoda sa ružičastom vrpcom, čiji je sav prihod namenjen podršci programa za borbu protiv raka dojke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *