Književnost

Dr Neletu Karajliću uručena nagrada za književnost “Momo Kapor”

Na svečanosti u Skupštini grada Beograda, za roman „Solunska 28“, objavljen u izdanju Lagune, dr Neletu Karajliću uručena je nagrada „Momo Kapor“, koju dodeljuje istoimena zadužbina. Priznanje koje se sastoji od srebrne plakete i novčanog iznosa od 200.000 dinara Neletu je uručio akademik Matija Bećković.

Odluku o dodeli priznanja jednoglasno je doneo žiri koji su činili pisac Muharem Bazdulj, glavna i odgovorna urednica „Odbrane“ Dragana Marković i pisac Vule Žurić.

Dr Nele Karajlić se zahvalio na priznanju, rekavši kako mu je čast da bude u istoj rečenici sa Momom Kaporom, a kamoli da dobije nagradu sa njegovim imenom. „Osećam se kao neko ko to nije zaslužio, iako se žiri ne slaže sa tim i ja im se neću protiviti. Momo bi svima nama koji pričama želimo drugima da ulepšamo život morao da bude uzor, i to ne samo kao čovek koji je u sitnim stvarima nalazio suštinu filozofije i eliksir večnog života“, rekao je poznati muzičar i pisac.

Nagrada „Momo Kapor“ dodeljuje se svake godine, naizmenično za književnost i likovnu umetnost, sa ciljem da se očuva sećanje na poznatog slikara i pisca i da se pomogne razvoj umetnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *