Književnost

Promocija knjige “Tamo je ovde” Maje Lalević Piščević

Promocija knjige „Tamo je ovde“ autorke Maje Lalević Piščević održaće se u sredu 17. aprila u 18 sati u Klubu književnika (Francuska 7).

Osim autorke, o knjizi će govoriti i novinarka i glumica Olja Bećković, dramaturg Biljana Srbljanović, glavni urednik „Nedeljnika“ Veljko Lalić i osnivač i vlasnik I&F McCann Grupe Srđan Šaper. Nastup Miška Plavog sa harmonikom upotpuniće veče.

Knjiga „Tamo je ovde“ Maje Lalević Piščević je zbirka priča nastala tokom osamnaest meseci njenog boravka u Americi. Početna ideja bila je da piše o Njujorku, ali je na kraju nastala knjiga o njoj. Pisala je o Njujorku kao o ogledalu u kojem je posmatrala svoj život, pokušavala da shvati svoju odluku da ode iz Beograda, a onda da ode iz Njujorka i da se vrati u Beograd.

„Nadam se da će knjiga možda nekome poslužiti i kao mini studija emigracije, bliska onima koji su otišli, korisna za one koji o tome razmišljaju, sa neminovnim poređenjima života tamo i ovde, sa povremeno metafizičkim doživljajima izmeštanja iz sopstvenog života i tela, paralelnog života na dva mesta i u završnici neobjašnjivim osećajem da sam već stigla kući, da više nisam u Njujorku u kojem još uvek jesam. Boravak u Njujorku iz perspektive retrospekcije je kao umetnut život koji u njemu počinje i tu se završava. Na kraju shvatam da se u stvari ne završava, jer jedan deo mene ostaje tamo, a deo njega nosim sa sobom“, rekla je autorka o svojoj knjizi.

Molim vas da svoje prisustvo potvrdite do 16. aprila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *