Biznis & Finansije

Promene u rukovodstvu kompanije Nestlé

Kompanija Nestlé objavila je promene u svom rukovodstvu, koje su na snagu stupile početkom drugog kvartala ove godine. Dejan Maslinko je novi komercijalni direktor za Srbiju, Severnu Makedoniju, Crnu Goru i Kosovo, dok je Neli Angelova zauzela poziciju direktorke komunikacija za Nestlé tržište jugoistočne Evrope (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Slovenija, Kosovo, Crna Gora, Bugarska i Rumunija). Oni su ujedno i članovi Upravljačkog tima kompanije Nestlé za tržište jugoistočne Evrope.

Dejan Maslinko je svoju karijeru u kompaniji Nestlé, dugu 21 godinu, započeo u sektoru prodaje u Severnoj Makedoniji. Od 2013. godine bavi se razvojem poslovanja kompanije u Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i na Kosovu. Radeći u različitim poslovnim kontekstima, Dejan je stekao značajno iskustvo, koje će mu biti od velike pomoći u novoj ulozi.

Sa više od 26 godina provedenih u kompaniji Nestlé, Neli Angelova je znatno doprinela razvoju prehrambene kategorije u Bugarskoj, gde je bila na poziciji poslovnog rukovodioca za kulinarski sektor. Na istoj poziciji, jednu godinu provela je i u kompaniji Nestlé Adriatik, a počev od 2017. godine, postavljena je za rukovodioca komunikacija i korporativnih poslova u Bugarskoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *