Gde ići?

Mala škola ribolova na Sava Promenadi

Reka Sava neodvojiva je od ribolova, a pripremanje riblje čorbe jedan je od najstarijih običaja pecaroša iz Savamale. Želeći da podrži ovu tradiciju, kompanija Belgrade Waterfront organizovala je besplatnu školicu sportskog ribolova na Sava Promenadi, koja će se održati 15. i 16. juna od 16 do 21 čas.

Beogradski klinci i klinceze, ali i prolaznici koji se tada nađu na terasi ispod starog Savskog mosta, imaće prilike da se upoznaju sa osnovama ribolova, kao što je stavljanje mamca na udicu, vođenje varalice, izbor najlona i druge ribolovačke „cake“, ali i da saznaju kako izabrati dobro mesto za zabačaj. Osim toga, iskusni predavači demonstriraće i različite tehnike ribolova, pa će mališani moći da razlikuju varaličarenje od pecanja na plovak i mušičarskog ribolova.

Nakon teorijskog dela, ribolovci-amateri oprobaće se i u zabacivanju, nakon čega će biti organizovano takmičenje u bacačkim disciplinama. Za najuspešnije pecaroše pripremljene su nagrade, te će prvo mesto biti nagrađeno štapom za pecanje, drugo čuvarkom, a treće varalicom.

Bez obzira na količinu i vrstu ulovljene ribe, pecanje na reci posebna je vrsta zadovoljstva, jer omogućava odmor u prirodi i boravak na svežem vazduhu, a često i druženje sa ljudima sličnih interesovanja. Osim pecanja, druženja i razvijanja takmičarskog duha, cilj školice je i da decu upozna sa prednostima sportskog ribolova, kao i da im probudi ljubav prema prirodi, reci i ribljem fondu naših voda.

I ovog puta, posetioci će uživati u čuvenoj ribljoj čorbi, koja je neizostavni deo svakog ribolovačkog druženja,  a možda i čuti zanimljive ribolovačke priče.

Posetite Sava Promenadu ovog vikenda sa svojim mališanima i upoznajte čaroban podvodni svet koji krije reka Sava!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *