Beauty Zdravo telo

KAKO KOŽI PRUŽITI ADEKVATNU ZAŠTITU NA SUNCU?

Britanski dermatolog i stručnjak za proizvode za osetljivu kožu, dr Hivi Fašihi, savetuje da je najbolje svakodnevno nanositi sredstva za zaštitu od sunca, kao deo dnevne rutine nege i ispod make up-a. Zaštitna sredstva najbolji su proizvod protiv starenja kože – ispobajte inovaciju La Roche-PosayAnthelios Shaka Fluid koji je nežan prema koži i pruža joj veoma visoku UVA zaštitu.

Nega kože na suncu svakako je najpotrebnija leti, ali izuzetno je važna i ostalih meseci jer su UVA zraci prisutni tokom cele godine. Iako ne uzrokuju opekotine, mogu dovesti do dugoročnih oštećenja kože – melanomi, starenje, pigmentacija, alergije na sunce i pogoršanje stanja masne i aknama sklone kože simptomi su izlaganja UVA zracima.

Deo brenda La Roche-Posay, koji preporučuje preko 90.000 dermatologa[1] širom sveta i čija je misija da ponudi bolji život osetljivoj koži, je i linija proizvoda za zaštitu od sunca – Anthelios, koja štiti osetljivu i kožu koja pati od alergija na sunce, pružajući joj izrazito visoku UVA i UVB zaštitu. Sastav proizvoda je sa izrazito minimalno sastojaka (bez mirisa, bez parabena, nekomedogeno, testirano pod dermatološkim nadzorom) i specijalno formulisanih tekstura, pogodnih za sve tipove kože.

Ove godine, deo asortimana Anthelios linije postao je i zaštitni proizvod širokog spektra za upotrebu tokom cele godine – Anthelios Shaka Fluidinovativno sredstvo za zaštitu lica koje nudi najvišu UVA zaštitu od svih Anthelios proizvoda. Štiteći kožu od UVA i UVB zraka, sprečava nastanak oštećenja izazvanih infracrvenim-A zračenjem i zagađenjem. Veoma je otporan na vodu, na znoj i pesak, ne peče oči, nevidljive je i lagane teksture.

Kako deluje nova napredna Intelimer tehnologija?

Ono što izdvaja Anthelios Shaka Fluid jeste Intelimer tehnologija, u kojoj inteligentni polimeri deluju poput surfaktanata – reorganiziraju vodu i molekule ulja kako bi koegzistirali u harmoniji. Na taj način uljani deo formule je zatočen unutar polukristalizirane strukture, i pri razmazivanju po koži stvara ujednačen sloj zaštite od sunca, što znači puniju i potpuniju zaštitu. Uz ovaj nov način formulisanja u trenu kad se film stvara na koži, on tamo i ostaje, čak i kad ste u vodi, znojavi ili trljate kožu.

Nega sa vrlo visokom zaštitom

Više od 30 godina, linija Anthelios je pionir u poznatim inovacijama kao prva nega za kožu koja sadrži UVA filter, a sada je i uz novu naprednu Intelimer tehnologiju, zaštitu širokog spektra i najbolje moguće teksture, zadobila poverenje 60.000 dermatologa širom sveta[1].

Tokom nanošenja, proizvodi u 98 odsto slučajeva ne ostavljaju bele tragove na koži, ne čine kožu masnom kod 81 odsto ispitanika i kod njih 88 odsto su lagani za kožu.[2]

Anthelios nevidljivi i osvežavajući sprej za lice je dermatološki testirani sprej za lice sa vrlo visokim faktorom zaštite. Vodootporan je i ima prijatan miris. Pruža zaštitu od sunca u spreju sa matifikacionim efektom, smanjuje masni sjaj kože dajući licu prirodni izgled. Nanosi se i preko šminke, i staje u svaku torbicu.

Anthelios Ultra krema za lice – vrlo visoka zaštita jekrema protiv sunčevog zračenja testirana pod kontrolom oftalmologa za područje oko očiju i na osetljivim očima. Testirana je i na ljudima koji nose sočiva. Pruža visok nivo zaštite od ultravioletnih zračenja (UVA i UVB).

Anthelios XL gel za mokru kožu SPF50+ pruža optimalna SPF 50+ zaštita osnaženu protiv UVA zraka.
Bez belih tragova, nemastan je i nelepljiv te se može nanositi na mokru i suvu kožu, što ga čini idealnim za letnje vodene sportove.

Proizvodi za dečiju osetljivu kožu pripadaju Anthelios Dermo-Pediatrics liniji, čiji proizvod Anthelios Dermo-Pediatrics gel losion za mokru kožu SPF50+ pružaveoma visoku zaštitu za lice i telo, nemasne su i nelepljive strukture, i ne ostavljaju bele tragove kada se nanose na mokru kožu, dok jeAnthelios dermo-pediatrics SPF 50+ mleko za osetljivu kožu beba posebno formulisan za zaštitu lica i tela beba, ili koži sklonoj atopiji.

[

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *