Nekategorizovano

Treći TEDxMokrin o neočekivanim temama održivog razvoja

Najpoznatija konferencijska platforma TEDx omogućava lokalnim zajednicama širom sveta pristup idejama vrednim deljenja.


TEDxMokrin predstavlja prvi TEDx održan u ruralnoj sredini u našoj zemlji, a nakon dva uspešno organizovana događaja, 14. decembra održaće se ovogodišnja konferencija koja ima za zadatak da podigne svest o ciljevima i značaju održivog razvoja. Konferencijski deo događaja održaće se u Domu kulture u Mokrinu, dok će Mokrin House, do sada već poznata TEDxMokrin lokacija, biti okruženje tokom ostatka programa.

“Unexpected Sustainability” bazira se na neočekivanim temama održivog razvoja, tačnije na ne tako očiglednim održivim sistemima na polju edukacije, umetnosti, aktivizma.

Na ovogodišnjem TEDx-u možemo očekivati teme kao što su “Borba prirodom, a ne protiv nje”, “Eko škole na temeljima ruševina”, i druge, a samo neki od do sada potvrđenih govornika su Vanja Petković, Bogdan Mrša, Nemanja Potrebić i Momčilo Antonijević.

“Treću godinu zaredom, TEDxMokrin potražuje načine da otkrije različite vrednosti koje potiču iz zajednice, ali i da istoj toj zajednici pruži pristup kvalitetnim rešenjima, fokusirajući se na važnost bavljenja savremenim i budućim problemima. U dobu izobilja, održivost postaje lična odgovornost. Upravo zato, istražujući oblasti održivosti koje su nesvakidašnje, ali podjednako bitne, TEDxMokrin za naslov ovogodišnje teme bira Unexpected Sustainability”, navodi organizator konferencije Ivan Brkljač.

Više informacija o predavačima i temama o kojima će govoriti možete pronaći na sajtu TEDxMokrin konferencije.

Karte za TEDxMokrin “Unexpected Sustainability“ možete kupiti ovde i zbog tipa licence, mesta su vrlo ograničena, a cena karte je €25. Za sve dodatne informacije, kontaktirajte organizatore TEDxMokrin-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *