Nekategorizovano

Pretvori svoj balkon u kućnu kancelariju

Sada kada više vremena provodimo kod kuće, ponovo otkrivamo radost trenutaka provedenih sa porodicom ili uzbuđenje koje nam donosi preuređenje doma kako bi ga učinili funkcionalnijim, kreativnijim i praktičnijim. Stručnjaci iz kompanije IKEA podelili su nekoliko saveta kako da uredite kancelariju na svom balkonu ili kako da ga preuredite u savršen prostor za opuštanje.

Većina ljudi ima sreće da ima balkon u svom domu, međutim, on se najčešće koristi za odlaganje nepotrebnih stvari. Neki pak odluče da ga pretvore u mali vrt i ispune ga raznim biljkama. I to je u redu, ali sada je dodatni prostor je važniji nego ikad, posebno ako živite na manjem prostoru, poput malog stana ili garsonjere. Zato prostorije koje se lako transformišu igraju važnu ulogu kada je u pitanju uređenje doma.
Imajući u vidu koliko nas radi od kuće, osmislili smo nekoliko korisnih saveta i trikova za one koji su spremni da pretvore svoje balkone u kancelariju na otvorenom. Samo pomislite na sve prednosti koje vam takav prostor može pružiti: svež vazduh, prirodno osvetljenje i odličan pogled – odlična kombinacija za vise inspiracije i motivacije.

Osmisli svoj radni kutak

Ukoliko imaš dovoljno prostora, na svom balkonu možeš postaviti kompletnu kancelariju: sve što je potrebno je da izabereš prave proizvode. Lep radni sto, nekoliko organizatora i par dekorativnih elemenata doprineće kancelarijskoj atmosferi i motivisati te za nove radne pobede. Važno je imati i udobnu stolicu, koja omogućava da se nasloniš i pruža ti dobru podršku za leđa, istovremeno zadržavajući ravnotežu.

Kada pred ekranom računara provodiš osam sati dnevno ili možda i više, pravilno stav prilikom sedenja je jako važan. Obavezno proveri da li ti je mesto na kome sediš udobno i imaš dobar oslonac za leđa. Ako je moguće, podesi stolicu prema svojoj visini i obliku tela i drži stopala čvrsto na podu. Za dodatni ugođaj dodaj jastuk ili podmetač za stolicu. Pokušaj da ne sediš na istom mestu ili na istoj stolici predugo tokom dana i pravi redovne pauze, važno je protegnuti telo s vremena na vreme.

Podesite osvetljenje

Sunčeva svetlost ponekad može biti previše jaka i često nam može remetiti fokus sa važnih zadataka. Obavezno prilagodite osvetljenje na balkonu svojim navikama; izbora je puno a možeš koristiti zavese, panel-zavese ili roletne.

Ako planiraš da provodiš i večeri na balkonu, lampice će ti pomoći da stvoriš ugodnu atmosferu. Solarne lampe i LED svetla dolaze u različitim bojama, oblicima i veličinama, a pogodna su različite stilove uređenja.
Sve tekstilne dodatke i ukrase možeš lako premestiti sve dok ne otkriješ mesto koje najbolje odgovara tvojim potrebama.

Ne zaboravite na svoje hobije

Balkon se čak može koristiti i za bavljenje hobijem u slobodno vreme. Tvoje privremena kancelarija se lako može transformisati u mesto kreativnosti, gde možeš da bojiš, pleteš, ili praviš origami figure od šarenog papira…

Ne zaboravi na redovne pauze
Osim radnog kutka, na balkonu bi trebalo da se nađe i prostor za opuštanje i odmor, za slučaj da ti je potrebna pauza ili kada želiš da se udaljiš od računara i ispružiš se. Čak možeš napraviti i svoju sofu uz pomoć drvenih paleta i puno jastučića. Tokom užurbanijih dana, možeš i raditi na ovoj sofi koristeći jednostavnu podlogu za laptop, poput BRÄDA. Biljke FEJKA su tu da stvore prirodno okruženje, a ne moraš da brineš o njihovom zalivanju.
Tokom FIKA pauze popij kafu, lezi par minuta, odmori oči i uživaj u udobnosti svog transformisanog prostora.

Za više inspiracije možete posetiti web stranicu IKEA Srbija.

www.ikea.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *