Nekategorizovano

Kompanija Aksa donirala porodilištima i ustanovama za decu bez roditeljskog staranja i sa smetnjama u razvoju sredstva u vrednosti od 4,8 miliona dinara

U susret uskršnjim praznicima, kompanija Aksa donirala je Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbija i Klinici za ginekologiju i akušerstvo Narodni front u Beogradu, kao i ustanovama za decu bez roditeljskog staranja i sa smetnjama u razvoju širom Srbije proizvode u vrednosti 4,8 miliona dinara.

Klinikama za ginekologiju i akušerstvo, kao pomoć u borbi sa epidemijom virusa COVID-19, donirani su proizvodi u vrednosti od 2,6 miliona dinara. Donirani su proizvodi za mame i bebe za kojima se u ovim ustanovama javila najveća potreba, a to su pelene, vlažne maramice, posteljine, tetra pelene, benkice, bezkontaktni toplomeri i drugo.

Drugi deo donacije u igračkama namenjen je ustanovama za decu bez roditeljskog staranja, kao i za decu sa smetnjama u razvoju u 11 gradova Srbije u vrednosti od 2,2 miliona dinara.


U ovakvim vremenima, važno je pokazati solidarnost sa zajednicom i pobrinuti se da se rast i razvoj dece nesmetano odvija. Želja je da se novopečenim roditeljima poruči da, iako je na snazi nesvakidašnja situacija, neko misli na njih. S druge strane, Aksa se odlučila na ovu donaciju kako bi praznične dane u izolaciji deci učinila veselijim i zanimljivijim.

„Kada su vremena teška, osećamo potrebu da stanemo uz roditelje, koji uz puno brige, odgajaju nove naraštaje koji treba što manje da osete pritisak okruženja u kojem rastu i postanu srećni i dobri ljudi. Na ovaj način Aksa pokazuje zahvalnost zajednici u kojoj posluje i poziva i druge kompanije da slično postupaju, jer je briga o najmlađima naš kako lični tako i profesionalni prioritet.“ poručila je Ivana Cvejić, Direktor Marketinga u Aksi.


Igačke će pre praznika biti isporučene sledećim ustanovama: Dom za decu „Kolevka“ Subotica, ,,Zračak“ iz Čačka, Kragujevac prihvatilište za decu i mlade, Dnevni centar

„Alternativa“, za decu i mlade sa invaliditetom, a nakon završetka vanrednog stanja i ustanovama u Beogradu, Pančevu, Užicu, Šapcu, Novom Pazaru, Smederevu, Novom Sadu i Nišu.

Uskršnji praznici su vreme za decu i to ne treba da se promeni bez obzira na situaciju u zemlji i svetu. Kompanija Aksa će i u narednom periodu nastaviti da radi na kontinuiranoj podršci porodicama, kao i da podržava aktivnosti za decu kojima je pomoć najpotrebnija, kako bi se podstakao njihov rast i razvoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *