Fashion & Beauty

Novi Effaclar gel za čišćenje lica i tela sa efektom mikropilinga smanjuje izražene i uporne nepravilnosti na koži prouzrokovane aknama

La Roche-Posay, dermatološki preporučen brend za negu kože predstavlja novi proizvod za čišćenje kože sklone aknama koji dugotrajno smanjuje nepravilnosti i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje. Novi Effaclar Micro-piling gel sa efektom mikropilinga pogodan je i za lice i za telo.

Dermatolozi primećuju da je nepridržavanje tretmana jedan od glavnih problema u borbi protiv akni, naročito kada su u pitanju tinejdžeri koji se brzo obeshrabre jer ne žele da čekaju rezultate. Zato je efikasnost proizvoda namenjenih koži sklonoj aknama veoma važna – sprečavanje pogoršanja, odnosno osiguravanje dugotrajnih rezultata nege i smanjenje negativnih učinaka akni na kvalitet života.

Visoka koncentracija aktivnih sastojaka koji deluju poput pilinga

Micro-piling gel za čišćenje sa efektom mikropilinga sadrži najvišu koncentraciju salicilne kiseline (2 odsto) od svih proizvoda linije La Roche-Posay Effaclar. Ovaj aktivni sastojak, zajedno sa lipohidroksilnom kiselinom (LHA), čisti pore od mrtvih ćelija i tako poravnava teksturu kože. Gel takođe sadrži cink, sastojak za čišćenje koji smanjuje lučenje sebuma, kao i glicerin za maksimalnu prijatnost prilikom nanošenja.

Efikasan za kožu leđa i grudi koja je sklona aknama

Izuzetno je teško smanjiti nepravilnosti na telu jer je koža tela pet puta deblja od kože lica. Osim toga, nepravilnosti na telu su nam često nepristupačne, naročito ako se nalaze na leđima. Bubuljice po telu javljaju se kod čak dve trećine osoba sa kožom sklonom aknama. Zahvaljujući visokoj koncentraciji sastojaka za piling, ovaj gel za čišćenje lica i tela sa efektom mikropilinga deluje kao sredstvo za mikropiling i pruža vidljive rezultate već nakon jednog nanošenja.

Tolerancija testirana na masnoj koži sklonoj aknama

Kao i svaki proizvod kompanije La Roche-Posay, Effaclar gel za čišćenje lica i tela sa efektom mikropilinga testiran je na najosetljivijim tipovima kože, uključujući kožu sklonu aknama, kako bi se osigurala najbolja tolerancija. Njegova formula je u skladu sa fiziološkom pH-vrednošću kako bi štitio prirodnu barijeru kože.

Micro-piling gel za čišćenje lica i tela sa efektom mikropilinga biće dostupan u apotekama od aprila. Novi proizvod dopunjava kultnu liniju Effaclar, koja predstavlja savršenu rutinu za negu kože sklone aknama.

Visoka efikasnost sredstva za čišćenje nakon jedne nedelje upotrebe na bubuljicama (-51 odsto), mitiserima (-16 odsto), pa čak i na pigmentiranim tragovima (-57 odsto) dokazana je tokom četvoronedeljnog istraživanja pod nadzorom dermatologa. Dve nedelje nakon prestanka upotrebe proizvod je i dalje efikasno suzbijao pojavu bubuljica i ožiljaka.

Rezultati zvuče ohrabrujuće, zar ne? Ipak, ne smemo zaboraviti da veliki udeo u učinkovitosti tretmana ima naša disciplina. Dakle, izuzetno je važna pravilna rutina koja podrazumeva čišćenje i kompletnu negu lica, ali i tela što je moguće uz novi Micro-Piling Gel. Nakon čišćenja kože ovim gelom, za potpunu negu i efekat treba naneti Effaclar duo gel-kremu, koja je prijatne teksture, brzo se upija, nije lepljiva i pruža matirajući efekat na koži. Kako krema pruža celodnevnu hidrataciju, dobra vest da nam suv vazduh u prostorijama ne može naškoditi. A za dobijanje stručnog, personalizovanog saveta o rutini i nezi, tu je i aplikacija koju je La Roche-Posay ranije lansirao – EFFACLAR SPOTSCAN sa veštačkom inteligencijom koja analizira akne i druge nepravilnosti na koži na osnovu tri selfija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *