Kreativan prostor Umetnost

DRUGI FESTIVAL ILUSTRACIJE – ILUSTROFEST 25. – 30.06. BEOGRADSKA TVRĐAVA

Drugi Festival ilustracije – Ilustrofest održava se na Beogradskoj tvrdjavi od 25. do 30. juna, u organizaciji Aha magazina, One to one agencije i pod generalnim pokroviteljstvom Banke Poštanska Štedionica. Partneri ovogodišnjeg Festivala su Beogradska tvrđava, JKP Pijace i Visconti Fine Art Galerija.

Na konkurs za učešće na ovogodišnjem Festivalu ilustracije pristiglo je 480 prijava umetnika iz celog sveta a stručni žiri u sastavu: Srđa Dragović , Monika Lang, Vanda Čižmek i Hana Stupica odabrali su 80 umetnika iz 12 zemalja koji će biti predstavljeni na velikoj međunarodnoj izložbi ilustracija u 5 takmičarskih kategorija.

Na linku možete pogledati imena izabranih autora

Pored velike međunarodne izložbe najboljih ilustracija koju svi zainteresovani mogu pogledati tokom jula na prostoru ispred Paviljona Cvijeta Zuzorić, u toku Festivala održava se i Bazar ilustracija gde će mladi autori dobiti priliku da potpuno besplatno izlože i prodaju svoje ilustracije kao i upotrebne predmete sa ilustracijama.

U okviru pratećeg programa Festivala zahvaljujući generalnom pokrovitelju Festivala Banci Poštanska štedionica tokom vikenda (27. i 28. juna) biće organizovane besplatne radionice ilustracije za decu, sa porukom da umetnost nije samo privilegija umetnika već treba da bude dostupna svima od najranijih dana.

Bazar na prošlogodišnjem Ilustrofestu

Na zatvaranju Festivala 30. juna, generalni pokrovitelj Banka Poštanska štedionica dodeliće i specijalnu vrednosnu nagradu za najbolju ilustraciju na temu “Neprolazne vrednosti” koja će biti izabrane od radova pristiglih na konkurs povodom velikog jubileja Banke – 100 godina postojanja koji Banka Poštanska štedionica slavi naredne 2021. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *