Nekategorizovano

Novo veliko vino i u Srbiji

Da smo u koraku sa svim velikim vinskim tržištima govori i ova ekskluzivna priča koja nam dolazi iz vinarije Torleanzi. Tradicionalni pristup može da se održi a ujedno i dobro osveži modernim stilom, pokazala su upravo dva mlada vinara iz Italije, Giuseppe i Luigi Ciotola, naslednici vinarije sa tradicijom dužom od sto godina.

U susretu njihovoj desetogodišnjoj berbi i nakon uspeha nagrađivanog vina TYRANNUS, spremaju novog vinskog vođu koji dolazi iz korena drevne Mesapije koju svi danas poznaju kao ružičastu zemlju Salento. Odabrali su da to bude vino najstarije autohtone sorte grožđa koja najviše oličava vrednosti tradicije i koja vraća u davne dane kada su se za berbu koristila kolica sa magarcem a seoski narod je ponosno uzvikivao : “Susumaniello dolazi” .

DESPOTES, 100% Susumaniello, proizvodi se u poznatom D.O.P. Brindisi, u srcu Salenta.

Vinogradi iz kojih dolazi grožđe primer su drevnog vinogradarstva, izraz izvrsnosti i tradicije koja se prenosi više od jednog veka.

Vino sadrži jedinstvene mirise teritorije sa koje potiče. Odležava u buradima od francuskog hrasta i naknadno se prečišćava u boci. Sadržaj alkohola je važan, dostiže 15 stepeni i svedoči o glinovitom tlu izloženom vrelom suncu Salenta, koji dobija pravi ukus zahvaljujući uticaju obližnjeg Jadranskog mora.

Proizvodnja za 2021 godinu biće ograničena na samo 5.000 boca.

U Srbiji ćemo imati tu priliku i čast da uživamo u premium vinu DESPOTES sa početkom jeseni ove godine.

DESPOTES žestoko stoji kao bedem zdravih i istinskih vrednosti velike italijanske seoske tradicije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *