Nekategorizovano

Moje HAPPY iskustvo

Anita Lazić, glavna i odgovorna urednica Aha Magazina, o iskustvu njene kćerke Nine u PU “HAPPY KIDS”

Mudre odluke obično isplivaju u trenutku kada ne mislimo o njima i ispadnu nešto najbolje što smo uradili. Vreme korone, online nastava, izolacija… vreme bez druženja i zagrljaja, pokazali su mi u suštini danas kada Nina ide u četvrti razred, koliko je Happy kids bio moj pravi izbor.

Vreme prilagođavanja na drugare, vaspitače, na sistem organizovanog, urednijeg sistema života učini da vi kao majka brinući o svom detetu, svakodnevno razmišljate šta je još potrebno od aktivnosti, da li ste dobro izabrali, da li je dete zadovoljno… Učenje od sopstvene dece je najbolja mogućnost koju ima većina ljudi, jer shvata da svaka vrsta ekspreimenta, probe ima nekog smisla.

Brojne predstave, druženja, tematske radionice, putovanja, pilvanje i otkrivanje sporta koje baš vašem detetu „leži“ su sada iza nas. Da smo srećni obično shvatamo tek kad nešto prođe. Nina iz Happy-ja je izašla kao pravi predškolski čovek, spremna da sa lakoćom prihvati sve školske obaveze i ono što one nose, ali je kruna te snalažljivosti, adaptacije i prepoznavanja da je rad na prvom mestu, dobila svoju potvrdu u vreme pandemije. Pre svega zasluge Happy kids-a je upoznavanje i rada na kompjuteru, kao i sklonost prema slikanju, koja je baš u vrtiću otkrivena. Od male gotovo nespretne mamine princeze, postala je sportista. Taj vetar u leđa da nauči plivanje, skijanje na snegu i vodi, klizanje, vožnju bicikle, otvorio se kao rezultat dobre pripreme za otkrivanje fizičkih aktivnosti.

U samom vrtiću razvila je i ljubav prema životinjama i njena omiljena je konj, tako da sada svakog vikenda sa radošću ide na jahanje. Happy kids je ako razmišljate o vrtiću, predškolskoj ustanovi, udvostručena sreća. Uvek se setim Dušana Radovića i to mi je u ovom vremenu misao kada kaže „Mi umemo, ili da želimo sreću ili da je se sećamo“. Ja najviše volim da je čuvam za svoje dete…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *