Nekategorizovano

IKEA Jugoistočna Evropa izdvaja više od milion evra za nagrade svojim zaposlenima

Ingka grupa nagrađuje zaposlene za požrtvovanost tokom pandemije.

Inspirisana vizijom da stvori bolju svakodnevicu za mnoge ljude, uz zaposlene koji su esencijalni u svim aktivnostima, Ingka grupa je odlučila da nagradi više od 170.000 radnika širom sveta, uključujući i zaposlene u Srbiji. Kao znak zahvalnosti za požrtvovanost tokom pandemije, IKEA Jugoistočna Evropa će nagraditi svoje zaposlene, koji su počeli sa radom u kompaniji ne kasnije od 31. avgusta ove godine, novčanim poklonom u vrednosti od ukupno 1.038.000 evra. Zaposleni će biti isplaćeni u januaru 2022.

„Od početka pandemije, trudili smo se da podržimo zaposlene u skladu sa našim vrednostima i humanističkim pristupom, a ovo je samo još jedan korak u tom pravcu“, rekla je Bosiljka Todorović-Rastović menadžer za ljude i kulturu u kompaniji IKEA Srbija.

„Naši zaposleni su se potrudili da ubrzaju onlajn prodaju i prilagode rad naše robne kuće i dostave u skladu sa epidemiološkim merama. Želimo da im se zahvalimo na posvećenosti, hrabrosti, trudu i doprinosu u stvaranju boljeg svakodnevnog života za mnoge ljude, ali i za odlične rezultate kompanije IKEA Srbija“, rekao je Strahinja Urošević, direktor tržišta IKEA Srbija.

Pored ovog jednokratnog finansijskog poklona, kompanija ​​IKEA je ranije ove godine lansirala kampanju „Da li ste ok?“, kako bi bila podignuta svest o važnosti mentalnog zdravlja tokom pandemije. Zaposleni su dobili i dodatni plaćeni slobodan dan (Dan za mene) i IKEA poklon karticu u vrednosti od 50 evra. Štaviše, IKEA je uvela dva programa za zaposlene koji se suočavaju sa posledicama COVID-19 – IKEA program podrške za zaposlene, koji pruža celodnevnu psihološku podršku u različitim oblastima i pravne savete, i IKEA fond solidarnosti koji pruža finansijsku podršku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *