Nekategorizovano

Nova zlatna medalja za Barcaffé espresso

Priznanje za Barcaffe India Single Origin jedanaesta je nagrada Međunarodnog instituta degustatora kafe za ovaj brend Atlantik grupe.

Najnovija premium espreso kafa iz Barcaffé portfolija, Barcaffé Single Origin India, osvojio je sredinom oktobra zlatnu medalju na trinaestom po redu međunarodnom takmičenju International Coffee Tasting u Italiji.

To je ukupno trinaest medalja do sada za Barcaffe espreso na manifestaciji koja se svake godine održava u organizaciji Međunarodnog instituta degustatora kafe (International Institute of Coffee Tasters). U kolevci espresa napitke su ocenjivale sudije ovog instituta na osnovu kriterijuma kao što su zaokruženost ukusa, intenzitet arome, struktura i postojanost pene.

Barcaffé espresso Single Origin India napravljen je od najfinijih zrna kafe iz Indije, koja napitku daju karakterističan, jak ukus srednje izražene kiselosti, sa prijatnom završnom notom začina i kakaoa. Pripada Single Origin kafama, što je posebna oznaka za kafu vrhunskog kvaliteta koja potiče iz određene zemlje ili regiona, te u sebi nosi prepoznatljive ukuse i arome tog geografskog područja.

„Veoma smo ponosni na to što su degustatori sa licencom renomiranog instituta po trinaesti put potvrdili naš kvalitet. Za prave poznavaoce i ljubitelje espresa, kafa nije samo još jedna svakodnevna navika, već i nauka, veština i umetnost u jednom. Barcaffé kao jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u segmentu espreso kafe neguje i prenosi ljubav prema kafi i posvećen je odabiru samo najkvalitetnijih proizvoda za svoje potrošače. Upravo zato je single origin koncept  kao pravi „specijalitet“ industrije našao svoje mesto u Barcaffé portfoliju. Podsetio bih takođe da je Barcaffe espresso u junu već dobio nagradu za najbolju kafu u Srbiji po izboru posetilaca Festivala dobre kafe u Beogradu,“ rekao je Nikola Mandić, Brand Manager Barcaffe espressa.

Svako zrno u pakovanju sa oznakom Single Origin je 100% arabika i dolazi iz tačno određene oblasti, u ovom slučaju iz Indije. U toj zemlji bogate kulture i raskošnih ukusa, kafa se uzgaja u hladu i često sadi zajedno sa raznim začinskim biljem kao što su kardamom, cimet, karanfilić ili muskatni oraščić. Na taj način, ona dobija specifičnu aromu, koju uvežban i istančan ukus može lako da oseti i prepozna. Podrazumeva se i pažljivo praćenje procesa uzgoja kafe, njenog skladištenja, sušenja, prženja i mlevenja, uz česte i temeljne provere kvaliteta. Kada dođe do krajnjeg korisnika, ona je garantovano vrhunskog kvaliteta, a napitak izvanrednog ukusa, što važi i za sve ostale Barcaffé espresso blendove.

Međunarodni institut degustatora kafe je neprofitno udruženje osnovano 1993. godine u Breši sa ciljem da istraži i razvije naučno zasnovane metode degustacije kafe. U ekspertskom odboru okuplja univerzitetske profesore i stručnjake raznih profila koji uvode brojne inovacije u oblast degustacije kafe, nadovezujući se na slavnu tradiciju italijanskih espreso majstora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *