Nekategorizovano

Razigrani novembar- PROGRAM INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU

Institut za umetničku igru tokom meseca novembra izvešće sedam premijernih projekata, dva regionalna gostovanja i jednu audiciju u nekoliko prostora naše prestonice.

Predstojećeg vikenda 30. i 31. oktobra u Studentskom parku, u Beogradu, premijerno će biti izveden projekat “Drveće pleše” – DAH teatra, u saradnji s Institutom za umetničku igru s početkom u 20 časova.
Premijere plesnih predstava, “Ubili smo mamu (zamalo)” u koreografiji Alise Oravec, izvodi se 5. novembra na sceni Studentskog kulturnog centra, s početkom u 19 časova.

Dok nas 10. novembra na Velikoj sceni Teatra Vuk u 20 časova očekuje “Praktični vodič kroz sujeverje” koreografkinje Katarine Ilijašević.

“praktični vodič kroz sujeverje”- Katarina Ilijašević

Festival scenskog pokreta i koreodrame u Kosovskoj Mitrovici, čiji je organizator Fakultet umetnosti u Kosovskoj Mitrovici pripremio je od 3. do 7. novembra performans “Ja lutka – I a doll” i video rad ”I still belive“ Marine Bukvučki, plesnu predstavu “Dekameron 2020” Mine Ćirić, kao i video radovi “Rekli su joj da je fokus najažniji” Katarine Ilijašević i “Raja” Jovane Grujić.

Plesna predstava “Shelter” u koreografiji francuskog dvojca Kristofa Beranžea i Žonatana Pranlas-Deskura gostovaće na sceni Zagrebačkog plesnog centra (16. novembar) i Hiše kulture u Celju (19. novembar) uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

“Shelter”-Kristof Beranže i Žonatan Pranlas-Deskura

U okviru Međunarodnog projekta, Drugi način komunikacije, u Ostavinskoj galeriji 20. novembra u 20 časova, biće izveden performans “Hafetopatija” umetnice Prof. dr Snežane Arnautović Stjepanović. Plesna predstava “Igra s mitom” Prof. Aleksandra Ilića imaće svoju beogradsku premijeru 22. novembra na sceni Doma kulture studentski grad, a na istoj sceni 24. novembra 2021. u 20 časova premijerno će biti prikazan film “64.74”, master rad autorke Katarine Stojković.

U izvođenju kompanije Balet mladih 27. novembra biće izveden gala koncert u koreografiji Amalie Mindutriu s početkom u 20 časova. Institut za umetničku igru u saradnji s Narodnim pozorištem iz Sarajeva, organizovao je godišnju audiciju za prijem članova u ansambl baleta te kuće

ansambl baleta- Sarajevo

Više informacija možete pronaći na sajtu Institutu za umetničku igru www.iui.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *