Nekategorizovano

Savršen užitak u sveže mlevenoj kafi

Jutra već uveliko mirišu na jesen i sve je manje dana u kojima ćemo prvu jutarnju kafu ispijati na terasi ili u bašti. Ovaj ritual polako se vraća u ušuškanu atmosferu doma, koji će u nadolazećim mesecima postati
središte našeg porodičnog kafenisanja. Najstrastveniji obožavaoci kafe već se pripremaju za ovu sezonu kupovinom novih šoljica ili nove atraktivne džezve.

Svakako, najvažniji je kvalitet kafe koju pijemo, i zato
ne bi bilo loše da se u kratkim crtama podsetimo šta čini osnovu dobre domaće, sveže mlevene kafe.

Ako spadate u osobe koje ne mogu da zamisle dan bez šoljice ovog kofeinskog napitka, verovatno imate svoju omiljenu kombinaciju jačine, uprženosti i aroma. No, ukoliko vaša nepca još uvek tragaju za pravim
savršenstvom mirisa i ukusa, istražite bogati svet kafe da biste utvrdili šta vam najviše godi.
Svetlo pržena Grand Gold kafa ima srednji stepen uprženosti, visoku aromatičnost i punoću ukusa, a tradicionalnim načinom mlevenja na kamenim mlinovima čuvaju se svojstva pažljivo odabranih zrna.
Punoća ukusa, izraženog intenziteta sa primesama čokoladnih tonova i guste pene, Grand Gold kafe, neizostavni su deo okupljanja sa najdražima. Za sve one kojima je potrebna dodatna jačina da ih pokrene, tu je i jaka i pitka Grand kafa Strong.

Jače upržena zrna, daju napitak prave gorčine i punoće i prepoznatljive tamnobraon boje, koji budi osećaj avanture i pokreće na akciju. Za ljubitelje prefinjenog ukusa tu je Grand Aroma, mešavna posebno odabranih, srednje do jače uprženih zrna kafe koja donose pitak i senzualno aromatičan ukus. Za jutarnje buđenje i samo “moj trenutak” ili popodnevno druženje sa dragim osobama, Grand Aroma je uvek pravi izbor. A kada želite da sebi priuštite trenutke potpunog
uživanja, uživajte u mirisu i ukusu prave gourmet, Grand 100% Arabica kafe. Ova kafa je bogate teksture i jedinstvenog ukusa sa naglašenim slatkastim i čokoladnim aromama koje prepoznaju vrhunski
poznavaoci kafe.

Kako bi vaši trenuci odmora bili savršeni, pored odabira odgovarajuće kafe, važan je način pripreme, ali naravno i u čemu je pripremate i potom poslužite. Najfinije mlevena kafa razviće sve svoje prepoznatljive note samo ukoliko je pripremite na pravi način. To podrazumeva da kafu dodate u džezvu neposredno pre nego što izbaci prvi “ključ” i da je potom vrlo kratko vratite na ringlu dok ne krene da se diže pena.

A za pravi doživljaj i nešto drugačije iskustvo pripreme Grand kafa predstavlja novi aksesoar u vašoj kuhinji. Nova Grand staklena džezva unosi dodatno uzbuđenje u ovaj proces, jer magija nastajanja omiljenog napitka prerasta u uživanje za sva čula. Napravljena od boro-silikatnog stakla otpornog na temperaturu do 500°C, ova džezva se može direktno koristiti na plinskom, električnom i šporetu sa keramičkom pločom. Ne radi na indukcijskim šporetima i ne sme se upotrebljavati u mikrotalasnoj rerni.
Dobra stvar je da se staklena drška ne greje i da se može prati i u mašini za sudove.

Kada bogata pena krene da se diže, a neodoljiv miris da se širi kroz ceo dom, preostaje vam samo da odabete idealnu šolju i da eventualno ovaj trenutak čistog hedonizma upotpunite omiljenim kolačem.
Ovakav duo može da popravi svaki dan, zato prepustite se ovom ritualu već ovog popodneva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *