Nekategorizovano

48. PERWOLL FASHION WEEK u Beogradu od 20 – 29. novembra 2021.

Na 48. Perwoll Fashion Week-u, očekuju nas atraktivne kolekcije kvalitetnih dizajnera, mladih talenata i studenata mode. Koncept je prilagodjen aktuelnoj epidemiološkoj situaciji sa manjim prostorima i ekskluzivnijim brojem posetilaca. Program se realizuje na više gradskih lokacija, u muzejima i šoping centrima UŠĆE, BEO i Mercator. Značajan deo programa biće predstavljen I on line preko digitalnih kanala BFWa.

I pored velikh izazova u 2021. godini Beogradska Nedelja mode, u godini kada slavi 25 godina od svog prvog izdanja 1996,  pokušava da istraje kao najvažniji modni projekat u regionu, ali i da se izbori za opstanak autorskog modnog dizajna kod nas.

Otvaranje manifestacije je rezervisano za Draganu Ognjenović koja je i pre 25 godina svojom reviijom započela prvu beogradsku Nedelju mode u decembru 1996. Dve i po decenije kasnije  želimo da obeležimo ovaj važan trenutak za domaću modu uz ekskluzivnu reviju Dragane Ognjenović u novom prostoru UŠĆE Tower Two poslovnog centra. Za promociju atraktivne muške mode tradicionalno će biti zadužen Boško Jakovljević sa brendom Martini Vesto.

Muzeju grada Beograda u Resavskoj ulici će se predstaviti dizajneri autorske mode, a u Narodnom muzeju će biti priređen omaž Mirjani Marić, nedavno preminuloj legendarnoj kreatorki, rodonačelnice srpske modne industrije.  Na toj posebnoj reviji biće prikazana ekskluzivna kolekcije haljina Mirjane Marić koju je poklonila Etnografskom muzeja nakon svoje poslednje izložbe 2015. godine.

Značajan deo manifestacije biće namenjen i široj publici u omiljenim centrima za okupljanje ljubitelja mode – šoping centrima – UŠĆE, BEO i Merkator. Na njihovim centralnim trgovima prezentovaćemo aktuelne modne trendove kroz mini revije, razgovore sa kreatorima, stilistima, modnim urednicima, influenserima. Beo shopping centar će otići i korak dalje i ponuditi svoj prostor za najveći concept store za brojne autorske dizajnere, te će i šira publika, kroz svojevrsni Fashion bazar i prodajnu izložbu, moći da konzumira domaću modu. 

Moda nije jedino polje na kom se Perwoll Fashion Week ističe. Podrška mladim dizajnerima, zatim različiti kulturni i edukativni programi standardan su deo manifestacije, a društveno odgovorne akcije su jedan od fokusa Perwoll Fashion Week-a. Značajna pažnja biće posvećena kampanji Jači od straha u borbi protiv raka dojke, a po prvi put na BFWu će se predstaviti I nova vrsta odeće inkluzivne mode.

U pratećem programu biće održana izložba aksesoara naše autentične dizajnerke Jasmine Sanader koja nas je takođe napustila tokom ove godine.

Delovanje u različitim pravcima ni ne čudi jerprva modna manifestacija u našoj zemlji kontinuirano traje već punih 25 godine. Statistika kaže da je na Nedeljema mode u Beogradu  do sada predstavljeno  više od 400 modnih kuća I brendovapreko 500 modnih kreatora, na više od 1000 revija, na kojima je radila preko 5000 manekena, na više od 60 gradskih lokacija, pred preko pola miliona posetilaca. Vidimo se na predstojećem  Perwoll Fashion Week-u od 20 – 29. novembra gde ponovo možete saznati zašto Moda nisu samo krpice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *