Nekategorizovano

TERAPIJA ZVUKOM KOD IRINE DEČERMIĆ

Pijanistkinja, kompozitorka i multimedijalna umetnica, čija karijera traje već 30 godina, Irina Dečermić uplovila je nedavno u novu avanturu zvanu TERAPIJA ZVUKOM.  

Nešto što je u svetu poznato u izvornom nazivu ‘’Sound Healing’’, kod nas, zahvaljujući upravo Irini, lagano se prihvata. Ova terapija je neverbalna, i zasniva se na istočnjačkoj medicini, bio polja i čakri, na koje deluju određene frekvence i vibracije. 

Terapija zvukom je oblik vibracione medicine i jedan od najstarijih oblika lečenja. Zasniva se na naučnim principima da sve ćelije u našem telu, vibriraju, preciznom frekvencijom  kada su zdrave i disonantnom frekvencijom kada nisu.

Irina je iskoristila period korone da se posveti u potpunosti ovoj terapiji. Svoj muzički atelje opremila  je mnoštvom  zanimljivih, ( jedinstvenih u našoj zemlji ) isceljujućih instrumenata, kao što su Kristalne “pevajuće” bole,  zvučne OHM i OTTO viljuške, bubanj i vibracioni bubanj, monokord, gong i Solarni harmonijski spektar, koji se sastoji se od 8 zvučnih viljuški koje su naštimovane na oktavu C, a koje proizilaze iz pitagorejske škole.

‘’Korišćenje podešenih instrumenata, sa dubokim vibracijama,  može uravnotežiti ove disonantne frekvencije i vratiti ih u harmoniju. Rezonantne vibracije, ritmovi i tonovi mogu da uravnoteže moždane hemisfere, nivoe stresa, pa čak i napetost u telesnim tkivima i ćelijama koji se nalaze u neskladu ili disharmoniji (bolesti). Naučne studije pokazuju da zvuk može da proizvede promene u autonomnom, imunološkom, endokrinom i neuropeptidnom sistemu. Zvuk proizvodi snažne vibracije, a pošto smo mi po prirodi vibraciona bića, naša struktura se transformiše kretanjem tog zvuka.’’ – kaže Irina.

Važan segment ove terapije je dijagnostika, koja se radi pomoću BIO WELL kamere. Ovaj revolucionarni instrument prikazuje stanje energetskog polja čoveka, koristeći moćnu tehnologiju elektrofotonskog snimanja (EPI). Snimci mapiraju različite organe, sisteme tela i odražavaju stanje energetskih meridijana kao što je definisano u tradicionalnjoj kineskoj medicini. Prikazuju i sistem čakri, njihovu veličinu i usklađenost.

Značaj i efekti ove terapije: Organi i ćelije našeg tela apsorbuju i emituju zvuk i zato ciljanom upotrebom prirodne energije zvuka unapređujemo zdravlje i pomažemo telu da se samo izleči. Zvučni talasi obnavljaju protok vitalne energije i podstiču nas da vibriramo na frekvenciji zdravlja. Vibracija se putem vode prenosi kroz čitavo telo koje predstavlja izvrstan medij jer oko 60% telesne mase odraslog čoveka i žene, čini voda.

Terapija zvukom  takodje može da se doživi i kao  koncert koji se izvodi samo za vas!

Instrumenti koji se koriste prilikom ove nesvakidašnje terapije su: Kristalne “pevajuće” bole – omogućavaju sklad srca i uma, fizičkog i duhovnog. Zvučne viljuške – vraćaju nepravilne ili nezdrave obrasce vibracije u zdravije frekvencije i skladnije celine. OHM viljuške – moćan su katalizator za pristup urođenoj isceliteljskoj energiji našeg tela. OTTO viljuške – niskim tonovima do kostiju šalju duboke vibracije. Pospešuju opuštanje, povećavaju protok krvi, doprinose zdravom funkcionisanju svih glavnih sistema organa. Solarni harmonijski spektar – sastoji se od 8 zvučnih viljuški koje su naštimovane na oktavu C, a koje proizilaze iz pitagorejske škole. Uz ovaj set se postiže brzo i trenutno opuštanje. Ovi intervali utiču na nervni sistem, stvaraju jedinstven odnos između žlezda, čakri i istančanih tela energetskog polja. Bubanj – zvuk bubnja stvara nove neuronske veze u svim delovima mozga a stvaranjem više veza inaša iskustva bivaju integrisanija. Terapija bubnjem je drevni pristup koji koristi ritam u cilju lečenja i sopstvenog izražavanja. Vibracioni bubanj – opušta i energiše mišiće, organe i blokirani protok energije u čakrama I meridijanima. Monokord – drevni naučni i muzički instrument, proizvodi predivan Zvuk – eho Kosmosa. Gongovi je jedan od najmoćnijih i najstarijih transformacijskih instrumenata, omogućava da se rešimo starih navika, regenerišemo i ponovo uspostavimo ravnotežu.

Više informacija na sajtu www.terapijazvukom.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *