Nekategorizovano

Kompanija dm i ove godine jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji

Kompanija dm drogerie markt plasirala se među 20 najpoželjnijih VRH poslodavaca u Srbiji, u okviru istraživanja „TalentX“, koje je sproveo specijalizovani portal Poslovi Infostud. Priznanje za jednog od najomiljenijih poslodavaca i ove godine je dodatno učvrstilo poziciju drogerijskog lanca kao jedne od najtraženijih kompanija za rad, profesionalno napredovanje i stručno usavršavanje.

„Posvećenost svakom pojedincu u kompaniji, kao i ličniji pristup zaposlenima, nešto je što nas kao poslodavca definiše. Motivisanost, zalaganje i trud zaposlenih merilo su uspeha naše kompanije. Izuzetna nam je čast što smo se i ove godine, po mišljenju ispitanika, plasirali među prvih 20 poslodavaca u Srbiji i što smo prepoznati kao kompanija koja zaposlenima pruža osećaj zadovoljstva, sigurnosti i mogućnosti napretka na ličnom i profesionalnom planu. Nastojaćemo da i u budućnosti održimo status kompanije za primer i da zaposlenima obezbedimo prijateljsko radno okruženje idealno za svaki vid usavršavanja, ali i dobar balans privatnog i poslovnog života“.

Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm drogerie markt za Srbiju i Severnu Makedoniju.

Tržišno atraktivne zarade, dve dodatne plate u toku godine, smart working koncept rada od kuće, kursevi nemačkog jezika, obuke i seminari – samo su neki od brojnih podsticaja koje ovaj lanac obezbeđuje svojim zaposlenima. Sistemski pristup psihičkom i fizičkom zdravlju zaposlenih takođe je veoma značajan, te kompanija redovno organizuje radionice s psihologom i fizioterapeutom za zaposlene, kojima su obezbeđeni i besplatni sistematski pregledi, kao i personalizovani Paketi zdravlja.

Ovakva kontinuirana usmerenost na zadovoljstvo ljudi, topao odnos prema zaposlenima i negovanje njihovih potencijala, uz brigu o zajednici, prepoznati su i u stručnoj javnosti, te je dm osvojio prvo mesto za kategoriju Najbolji brend poslodavac u industriji kozmetike i nege krajem 2021. godine, kao i četvrtu poziciju u kategoriji Top 100 brendova poslodavaca u Srbiji, prema oceni koju dodeljuje The Employer Branding Agency. Takođe, kompanija je dobitnik Nagrade za kulturu brige o ljudima 2021. godine, Culture Impacta u kategoriji „Briga za fizičko i mentalno zdravlje“, ali i Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“. U 2020. godini kompanija dm drogerie markt našla se na prvom mestu u kategoriji Najpoželjniji poslodavac u oblasti ritejla, prema istraživanju preferencija mladih, koje je sproveo Belgrade Youth Fair u saradnji sa The Employer Branding Agency.

Istraživanje „TalentX“ jedno je od najvećih istraživanja atraktivnosti poslodavaca u Srbiji, a u njemu je učestvovalo 10.887 ispitanika.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *