100% prirodno Nekategorizovano Zdrave priče

Stigla nam je pošta: AGROPOŠTA

Koliko često proveravate poštu? Mi smo jutrom otvorili svoje sanduče i zatekli pošiljku iz prirode. Uprkos svim revnosno načičkanim poslovnim obavezama (koje kao i inače nestrpljivo stoje u redu) i pre nego što smo pošiljku otvorili, opio nas je umirujuć miris lavande. Nismo se zadržali na mirisu, već smo posegli dalje. Otvorili smo paket i sada, sa zadovoljstvom predstavljamo 100% prirodnu priču: gde stoprocentno prirodne sirupe i sokove, pripremljene s ljubavlju i pažnjom, potpisuje AGROPOŠTA.

Jer mi smo svoju pošiljku otvorii i dok vi budete čitali poslednje reči iz ovog kratkog (ali slatkog i osvežavajućeg) intervjua, sa druge strane papira, ispijaćemo preostale kapi ove fuzije ljubavi, iz prirode.

AHA: Kako počinje vaša priča i od kuda naziv Agropošta?

A: Naši sirupi se proizvode na tradicionalan način. Porodica Švaić proizvodi sirupe od 2011. godine. Recepti za sve naše sirupe su nastali iz ljubavi i znanja o prirodi, koje se prenosi s generacije na generaciju ove porodice.

Agropošta doslovno znači „Pošiljka iz prirode“. Zvuči zanimljivo, zar ne? Ko ne želi 100% prirodno piće pripremljeno s’ ljubavlju i pažnjom? Naši sirupi su ljubavna pisma u tečnoj formi.

AHA: Osim što su Vaši  sirupi 100% prirodni, koje ih odlike još krase? A koje sokove?

A: Pored toga što su 100% prirodni sirupi i sokovi, oni su i veganski. Takodje su i organski, bez glutena, aditiva, konzervansa, veštačkih boja i pojačivača ukusa. Pored svega toga mogu da ih piju i dijabetičari, a i najmladji jer sadrže 60% manje šećera, nego tradicionalni sirupi.

AHA: Gde i kako se vrši proizvodnja?

A: Hrvatska, gde beremo sve naše sastojke i pravimo sirupe ima različite klimatske zone, te nam ovo daje dovoljno prostora da biramo i koristimo najukusnije divlje/samoniklo bilje i voće. Ekološka održivost će uvek biti naš prvi prioritet. Staramo se da netaknuta priroda ostane tu za buduće generacije. Zato beremo samo koliko nam je potrebno bez oštećenja biljke. S ljubavlju brinemo o svim našim biljkama. Naši zasadi jagode, limuna i lavande imaju sav prostor da rastu prirodno. Sledeće godine možemo da uberemo plod sa iste biljke, i generacije posle nas će moći da urade isto.

AHA: Koje su sve mogućnosti primene vaših sirupa?

A: Naši sirupi, pored toga što mogu biti deo osvežavajućeg soka/ limunade, idealno se slažu sa belim alkoholnim pićima kao sto su gin, votka i rum, i u velikoj su primeni i u kulinarstvu, koriste se sa raznim kako slanim, tako i slatkim jelima.

AHA: Za sve one koji reše da preuzmu pošiljku iz prirode, recite nam koje sve ukuse mogu da očekuju?

A: Za sada u ponudi imamo 7 veličanstvenih ukusa, 4 biljna i 3 voćna. To su Lavanda, Žalfija, Zova, Nana, Malina, Jagoda i Limun, a imamo i 8. ukus koja je mešavina Djumbira i Limunske trave, koji je za sada u prodaji u Engleskoj i Holandiji, a uskoro ga očekujemo i u Srbiji. A 9. ukus bi trebao da bude Borovnica i za sada smo u pregovorima sa organskim plantažama borovnice.

AHA: Preporuka za neki osvežavajući letnji napitak, spravljen sa Agropošta sirupima?

A: Kada sunce bude opeklo, najbolje osveženje je odabrati jedan od Agropošta sirupa, recimo Lavandu. Zatim dodati malo nane, krišku limuna i voilà: rashladićete se za minut. A, kada sunce zadje, isti taj sirup pomešajte sa malo gin-a, dodajte tonik i uzivajte u toplim letnjim noćima.

AHA: Kojim ukusom nam savetujete da započnemo vikend ?

A: Kada smo razmišljali koje ćemo sve ukuse da napravimo hteli smo da budemo jedinstveni i da te ukuse nema niko u prodaji. Odgovor nam je zapravo bio sve vreme ispred nosa (doslovno) i tako je naša predivna organska Lavanda pretvorena u piće. Trenutno smo jedini koji je imaju u obliku pića. Preporučujuemo svima da je probaju zato što je osvežavajuća, deluje umirujuće, a najvažnija karakteristika je da nas veoma usrećuje. Živeli!

Sve Agropošta sirupe i sokove možete poručiti na njihovom web shop-u , kao i u malim kraft radnjama.

Teks: Nevena Vujović

Fotografije: Arhiv Agropošta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *