Film Muzika Umetnost

Beogradska filharmonija: Piknik kod Filharmonije

Beogradska filharmonija će još jednom pretvoriti jedan od novobeogradskih zelenih prostora u koncertnu dvoranu na otvorenom. Naime, najveći muzički piknik u regionu će u Parku prijateljstva, u bloku 14 na Ušću otvoriti svoje kapije 2.jula, za sve zainteresovane posetioce.

Beogradska filharmonija će pod vođstvom šefa-diigenta Gabrijela Felca izvesti Diznijevu ,,Fantaziju“ sa početkom u 20.30 h. Ovaj ,,live to film“ koncert, kako su ga okarakterisali u zvaničnom saopštenju, biće ujedno i kruna početka obeležavanja stogodišnjice Beogradske filharmonije.

Najavljeni i dugo iščekivani spektakl je poseban i po tome što predstavlja prvi licencirani muzičko-filmski spektakl Diznija na našim prostorima. U visokokvalitetnoj projekciji, koja predstavlja kompilaciju originalnog filma ,,Fantazija“ iz 1940.godine i ,,Fantazija 2000“, poštovaoci ovog formata u izvođenju Beogradske filharmonije, imaće priliku da uživaju u trajanju od 120 minuta sa desetominutnom pauzom.

Da se podsetimo

Na prvom otvorenom koncertu, održanom u junu 2017.godine, Beogradske filharmonije zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom , gde je kao specijalni gost nastupio i filharmonijski prijatelj, čuveni maestro, Zubin Mehta, prisustvovalo je preko 20.000 ljudi. Tadašnji repertoar je satavljen prema izborima same publike, koji su pristizali nedeljama pre pomenutog datuma na adresu beogradskog kuloara, poznatog pre svega po kreativnosti i dobrom zvuku. Već naredne godine, ovaj najveći muzički spektakl klasične muzike na otvorenom u celom regionu, okupio je više od 40.000 ljudi. Neverovatne brojke zapravo govore u prilog tome da klasična muzika, ali i kvalitetan zvuk uopšte, imaju svoju vernu publiku u našoj prestonici i na ovim prostorima.

Sve dodatne informacije i uputstva o događaju potražite na sajtu Beogradske filharmonije.

Tekst: N. V.

Naslovna fotografija: https://www.instagram.com/p/CuHbgq8twwv/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *