Egzotična putovanja Gde ići? Inspiriši se Kreativni turizam - Srbija

Hotel „Stara planina” na krovu Srbije

Stara planina se nalazi u istočnoj Srbiji i predstavlja prirodnu granicu prema Bugarskoj i značajno prirodno bogatstvo. Prostire se na nadmorskoj visini između 1100 i 1900 metara.

Najlepši predeli Stare planine su Midžor – najviši vrh (2169 mnv) i Babin zub, zaštićeni prirodni rezervat i skijaški centar. Jabučko ravnište je tačka na planini sa koje polazi jedina gondola u Srbiji. Skijaši je koriste kako bi stigli do izabranih staza, a u letnjoj sezoni turisti uživaju u panoramskom razgledanju planine.

Stara planina ima potencijal za proširenje skijaških staza, ali i za izgradnju novih smeštajnih kapaciteta, ugostiteljskih objekata, rekreativnih sala koji će unaprediti turizam.

Zatvoreni bazen_mini

Na 1470 mnv, ušuškan u prelepoj netaknutoj prirodi nalazi se hotel „Stara planina”. Hotel raspolaže prostranim sobama, apartmanima, wellness&spa zonom, zatvorenim bazenom sa opuštajućim pogledom, finskom saunom, turskim parnim kupatilom i hidromasažnom kadom.

Wellness & Spa_mini

Tokom leta, gostima je dostupan i otvoreni bazen koji je okružen šumom, stvoren za užitak na svežem vazduhu. Za goste koji žele više, na raspolaganju su beauty tretmani i masaže, a ljubiteljima redovnih fizičkih aktivnosti, dostupna je fitnes zona. Najmlađim gostima namenjena je igraonica koja je opremljena za različite igre. U ponudi je i usluga babysitting-a za decu mlađu od 3 godine. Teen club opremljen je pikadom, stolom za bilijar, stonim fudbalom i stonim tenisom.

Spoljašnji bazen_mini

Mnogobrojne kompanije do sada su bile gosti, jer kongresni turizam sve više zauzima primat u ,,Stara planina Resortu” pružajući potrebnu uslugu u 5 konferencijskih sala pogodnih za obavljanje više sastanaka u isto vreme.

Specijaliteti restorana Balkan_mini

Usluga hotela je na bazi all inclusive light, a gosti mogu da se prepuste raznovrsnim đakonijama iz Srbije u pansionskom restoranu Balkan. Na raspolaganju je i à la carte restoran Gondola i Lobby bar koji su pravo mesto za opuštanje. Podzemna garaža uključena je u cenu aranžmana.

Superior soba_mini

Stara planina proglašena je za Park prirode 1997. godine, zbog izuzetno bogatog životinjskog i biljnog sveta gde su zastupljene retke vrste koje privlače ljubitelje prirode. Karakteristično je da ovde rastu i ugrožene biljne vrste poput bora krivulja, kosovskog božura, šumskog ljiljana. Zastupljena su staništa životinjskih grupa: ptica, leptira, vodozemaca i gmizavaca, medveda i risa. Pomenuta staništa su dokaz o nenarušenoj i očuvanoj ravnoteži.

Vodopadi na Staroj planini_mini

U godinama iza nas, mnogobrojni gosti i njihove lepe reči o hotelu „Stara planina” pravi su pokazatelj da je u Srbiji moguće uživati na jedinstven način u odličnoj ponudi na ,,krovu Srbije”.

Web sajt: http://www.hotelstaraplanina.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *