Gde ići?

Vidimo se u budućnosti…ups u Mokrinu!

TEDx je najpoznatija konferencijska platforma na svetu. Do prošle godine TEDx konferencije u Srbiji su se održavale samo u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, međutim 2017. godine održan je prvi TEDx u ruralnoj sredini i to baš u Mokrinu. TEDxMokrin je doživeo veliki uspeh stoga se organizuje i ove godine 15. septembra, na već poznatoj lokaciji, u Mokrin House.

Tema ovogodišnje konferencije je “Budućnost postoji ” odnosno “The Future exists” , a ono što ovaj događaj čini još zanimljivijim je činjenica da je i sama lokacija događaja, Mokrin House, primer futurizma u Srbiji. Način na koji živimo se drastično menja sve većim razvitkom tehnologije. Kakav će uticaj imati takva dinamična sredina na duge staze i kako će se naša buduća svakodnevnica razlikovati od današnje. Ovogodišnji TEDxMokrin “The Future Exists” se fokusira na promene koje će se dogoditi u oblastima dizajna, tehnologije, zabave, obrazovanja, društvenog i građanskog života i mnogih drugih.

“Danas retko ko budućnost vezuje za selo. Upravo zato TEDxMokrin za ovogodišnju temu bira futurizam jer tehnologija danas omogućava moderan život na selu. Iz tog razloga planiramo da okupimo ljude iz najrazličitijih polja koji će iz svojih uglova pričati o temama vrednih deljenja i to će činiti baš u ruralnoj sredini.” rekao je organizator TEDxMokrina, Ivan Brkljač.

Na ovogodišnjem TEDx-u možemo očekivati teme poput budućnost obrazovanja, budućnost čovečanstva, budućnost dizajna, a samo neki od do sada potvrdjenih govornika su Habib Lešević, Danijela Grubnić i Slavimir Stojanović Futro.

Više informacija o govornicima kao i o samom događaju možete saznati na zvaničnom sajtu TEDxMokrin i Facebook stranici.

Sjajnu atmosferu sa prošlogodišnjeg TEDxMokrin-a možete videti na Facebook stranici Mokrin House-a kao i video samog događaja.

Karte za TEDx Mokrin “The Future exists “ možete kupiti ovde i zbog tipa licence, mesta su vrlo ograničena, a cena karte je €30 ili 3500 dinara. Za sve dodatne informacije, kontaktirajte organizatore TEDxMokrin-a.

29572514_1888837597796211_8277060357024410133_nwww.facebook.com/tedxmokrin/

unnamed

www.facebook.com/mokrinhouse/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *