Beauty Fashion & Beauty

Medena nega za hladne dane

Dok neki od nas osećaju žal za toplijim danima, neki se pak raduju hladnijem vremenu, ali ono što ne treba da zaboravimo jeste da je podjednako lepo uživati u promenama koje nam priroda nudi. Menja se priroda, diktira nam neka nova pravila koja se u suštini primenjuju i na koži.

S obzirom da više ne nosimo laganu garderobu, te da su naši delovi tela manje izloženi spoljašnjim uticajima, koža ruku, a i lice su i dalje deo tela koji je potrebno dodatno negovati.

Hladni  dani uz manjak vlage u vazduhu idealni su za narušavanje kvaliteta kožne barijere. Usled smanjene količine lipida, koji pored vode i ulja čine kožu, iritansi lakše prodiru, te shodno tome koža gubi vlagu, postaje suva, ispucala i sklona perutanju. Koliko je kožna barijera jaka, toliko je i sama koža spremna odupreti se hladnoći, suvom vazduhu koji je sve pristutniji s obzirom da je sezona grejanja.

Pravila nege tela potrebno je prilagoditi svakom godišnjem dobu, pa je ovoga puta NUXE izbor medena poslastica za negu usana i ruku.

revedemiel_handandnailcream_honey

 

Ruke nas odaju…

A kako nam pahulje kucaju na vrata obavezna nega barem 2 – 3 puta dnevno omiljenom NUXE Rêve de Miel Kremom za ruke i nokte je MUST dnevnog rituala svake osobe. Ne zaboravite da ih nahranite pred spavanje uz obilje vitamina E, čuvenog vitamina mladosti, te najpoznatijeg antioksidansa koji usporava prevremeno starenje kože, kao i ostale najslađe prirodne sastojke koji deluju na hidrataciju, hranjenje, obnovu i zaštitu kože ruku tokom cele godine, sprečavajući nastanak zanoktica. Med bagrema garantuje dugotrajnu hidrataciju, hranljiva biljna ulja suncokreta, avokada, kokosa, argana, slatkog badema i nevena, kao i nezamenjivi shea buter koji štiti kožu od iritacija i omogućava joj trenutnu mekoću.

revedemiel_ultranourishinglipbalm_opencover_white

 

….a usne pridobijaju….

Ponekad su usne toliko oštećene, da ni svakodnevni stikovi za njihovu negu više ne pomažu. Rešenje se krije u intenzivnom S.O.S. tretmanu u obliku Rêve de Miel Baume Lèvres Balzama za usne.

Ovaj  izuzetno hranljiv i obnavljajući tretman za suve usne sadrži dragocena biljna ulja čileanske ruže, slatkog badema i uljni ekstrakt nevena koji hrane, omekšavaju i regenerišu ispucale usne. Med cveta bagrema umiruje i štiti hidrolipidni sloj kože, dok shea maslac neguje kožu čineći je mekšom.  Vitamin E deluje aktioksidativno, protiv prevremenog starenja kože, a ekstrakt grejpa daje osećaj neverovatne prijatnosti prilikom korišćenja. O uspehu ovog slasnog balzama govori i činjenica da se svakog minuta proda jedan primerak širom sveta!

Foto arhiva NUXE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *