Nekategorizovano

Otvorena nova fabrika čokolade Nelly Loznica

nelina

U Loznici je otvorena nova najsavremenija fabrika za proizvodnju domaće čokolade Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Aleksandar Vulin_miniNelly. Investicija vredna 3 miliona eura, doneće kompaniji Nelly povećanje proizvodnje za čak 80 %, proširenje proizvodnog programa za 40 novih čokolada a za grad Loznicu to znači i otvaranje još 50 novih radnih mesta. Otvaranju novog proizvodnog pogona na kome će se proizvoditi najfinije domaće čokolade Nelina, pravljenje od alpskog mleka i najkvalitetnijih domaćih sastojaka prisustvovao je Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Republike Srbije, Aleksandar Vulin. Prema njegovim rečima: “Firma Nelly je primer preduzetništva kakvog se nadamo da će biti mnogo češće u Srbiji nego što je sada.To je porodično preduzeće u kome rade sve generacije, u kome su svi zajedno krenuli sami od svog kapitala, od jednog zaposlenog ,a sada su došli do 300 porodica koje žive od ovog preduzeća.”

Direktor fabrike Nelly Mitar Obradović_miniDirektor fabrike Nelly Mitar Obradović zahvalio se Vladi Srbije koja je omogućila da CEFTa sporazumom Nelly može da prodajeproizvode na prostoru bivše Jugoslavije bez carine i izvozi u Rusiju istakavši da je  rusko tržište prioritet i da su Nelly proizvodi trenutno jedini proizvodi iz Srbije koji se mogu naći u 9000 X5 marketa u Rusiji a Nelly izvozi u još 12 zemalja sveta. Novi asortiman mlečnih čokolada Nelina predstavlja vrhunac kreativnih napora i rada vrhunskih srpskih tehnologa koji su proizveli premijum domaće čokolade izradjene od najkvalitetnijih sirovina koje mogu da u potpunosti pariraju svetskim proizvođačima.

Trgovinski predstavnik Ruske federacije Andrej Nikolajevič HripunovTrgovinski predstavnik Ruske federacije Andrej Nikolajevič Hripunov istakao je da je saradnja između Republike Srbije i Ruske federacije sjajna i da kada je reč o fabrici Nelly to nije samo saradnja sa Ruskom federacijom nego i sa Belorusijom, Jermenijom  gde se takođe mogu naći Nelly proizvodi, rekavši da ga ne bi začudilo da se jednog dana Nelly fabrika otvori i u samoj Ruskoj federaciji.

Direktor sektora za industriju privredne komore Srbije Miroslav Lutovac

 

Direktor sektora za industriju privredne komore Srbije Miroslav Lutovac izjavio je da je reč o kompaniji za primer koja pokazuje da je u našoj zemlji moguće vrlo kvalitetno raditi sopstvenim sredstvima uz podršku, ali je neophodan uslov da imate jasan i dobar proizvod. Upornost i istrajan rad uvek budu nagrađeni. – dodao je na kraju Lutovac.

 

 

U večernjim časovima kompanija Nelly organizovala je veliku zabavu za više od 800 zvanica, poslovnih partnera i saradnika kojoj su prisustvovale i mnoge poznate ličnosti među kojima su: Marija Petronijević, glumica, Sofija Rajović, glumica i voditeljka, Sunčica Travica, manekenka…Voditelj programa bila je Nina Radulović a za dobro raspoloženje pobrinuo se orkestar Ace Sofronijevića i kralj sevdaha Halid Bešlić.

Anita Lazic Todorovic, Sofija Rajovic, Suncica Travica Nina Radulovic i direktor Nelly Loznica Mitar Obradovic_mini

NKRS8617_mini

Orkestar Ace Sofronijevica i Halid Beslic_mini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *