Umetnost

Feliks – održana konferencija za medije u Zvezdara teatru

Konferencija za novinare povodom premijere predstave „Feliks“ održana je danas u Zvezdara teatru.
Predstava je nastala po romanu Vladimira Kecmanovića, u adaptaciji Koste Peševskog i Darka Bajića, koji je i reditelj predstave.


Konferenciju za novinare otvorio je direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević. On kaže da mu je veoma drago što su, u poslednjih godinu dana, na scenu ovog pozorišta postavljena dva romana Vladimira Kecmanovića. Kao što je predstava „Osama-Kasaba u NJujorku“ bila uspešna, tako se nada da će biti uspešan i „Feliks“.
„Kecmanović je ovde postao domaći pisac, jer je njegova proza jako pogodna i prilagodljiva za pozorišna izvođenja, ima odličan dijalog i uvek je zasnovana na dobroj priči, što je nešto što je izuzetno važno za dobru predstavu. Priča ima jednu skoro triler osnovu i nije dobra za prepričavanje, kao što u trileru ne bi bilo dobro da se zna ko je ubica“, kaže Kovačević.


Sina prevaranta Feliksa u predstavi tumači glumac Filip Hajduković.
„Jako sam zahvalan što je Darko Bajić uspeo da mi prenese osećaj slobode koji postoji u ovom pozorištu. To ni u jednom procesu do sad nisam imao, osećaj da može da se proba sve. Mislim da je to jako bitno za mladog glumca i zato sam uživao. Što se tiče mog lika, ja sam ta prošlost sa pištoljem o kojoj je govorio Vladimir Kecmanović“, kaže Hajduković.
O svom liku govorio je i glumac Marko Gvero.


U predstavi igraju još i Andrijana Oliverić, Milena Damnjanović i Nikola Cvetković. Najmađi član ekipe, glumac Nikola Cvetković, kroz svoj lik predstavlja zahteve i karakteristike mlađe generacije.
„Mi smo na interesantan način predstavili kako ta generacija izgleda danas, odnosno kako bi mogla da izgleda u budućnosti i šta nam preti ako nešto ne preduzmemo povodom toga“, kaže Cvetković.
Premijera predstave je zakazana za 22. mart. Prve reprize će se igrati 23, 29. i 30. marta u Zvezdara teatru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *