Fashion & Beauty Modna pravila

Modni vodič: kako da nosite patike uz haljinu ili odelo

Par mokasinki ili čizme do kolena nisu jedine opcije kojima možete da upotpunite svoje prolećne odevne izbore. Za praktične kombinacije, a potpuno u skladu sa modnim trendovima, patike su tu kao predstavnici šik i istovremeno ležernih outfita.

Mogu se kombinovati sa svim odevnim komadima, od širokih pantalona i odela inspirisanih muškom odećom, pa do prolećnih haljina. Kombinacija u stilu haljina + patike je savršena za vikend, kancelariju ili naredno putovanje – na kraju krajeva, ne smemo zaboraviti da su patike i napravljene za šetnju.

Dok je kombibnacije u stilu patike + odelo ili patike + široke pantalone, savršen izbor za kancelariju, poslovne sastanke izvan kancelarije, kao i ležerne gradske večere ili posete muzejima i izložbama.

Minimalistički stil, koji je inače omiljen izbor poznatih dama popout Dakote Džonson i Kaje Gerber, diktira kombinovanje kultnih Adidas Samba patika(ili onih drugog brenda, a istih minimalističkih linija) sa dugom ležernom, jednobojnom haljinom od trikotaže ili isto tako jednobojnim širokim pantalonama i klasičnom t-shirt (može i sa natpisisma).

Street style nam diktira da su haljine ili odela upotpunjena patikama, više nego dobar izbor i win-win kombinacija, jer su istovremeno veoma nosive, ali i udobne, pored toga što mogu biti šik ili ležerne. Haljine mogu biti u midi verziji (ako je još i slip haljina, onda je sinonim za eleganciju), ali i maksi ili dugačke, široke i effortless. Dobar dodatak bi bio oversajz blejzer.

Kada su u pitanju odela, ona mogu biti iz dva dela, ali je poželjno da ovog proleća ponesete ono trodelno oversize odelo. Po pitanju kolorita i teksture, dolaze u obzir sve nijanse roze, siva, žuta, bela ili čak i ona odela s animal printom ili ona iz faux leather edicije ili denim.

U zavisnosti od dezena odela, dolaze u obzir za kombinovanje, kako patike minimalističkog ili klasičnog stila, tako i one intenzivnih boja i složenih linija. U konačnom, ova sezona obećava udobnost, a povrh nje šik, elganciju ili ležernost. Na vama je da odaberete.

Izvori fotografija(i naslovne):https://www.instagram.com/p/CiHYEt6jXc5/?igshid=YmMyMTA2M2Y= , https://www.instagram.com/p/Cqs_jgdI-1t/?igshid=YmMyMTA2M2Y=, https://www.instagram.com/p/Cq57W95t0-k/?igshid=YmMyMTA2M2Y=, https://www.instagram.com/p/CqYFGbIN6oJ/?igshid=YmMyMTA2M2Y=, https://www.instagram.com/p/CjPfP4WqYs2/?igshid=YmMyMTA2M2Y=, https://www.instagram.com/p/Cq-sBwitqWa/?igshid=YmMyMTA2M2Y=, https://www.instagram.com/p/Cpdjb_kPaQL/?igshid=ZjE2NGZiNDQ=, https://www.instagram.com/p/CrIMhNvtsun/?igshid=ZjE2NGZiNDQ=, https://www.instagram.com/p/Cq8j8Uotl2m/?igshid=ZjE2NGZiNDQ=,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *